Fond PIO: Poziv poslodavcima za program socijalnog zbrinjavanja radnika

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je danas poslodavce da prijave zaposlene radi korištenja sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćen doprinos ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do kraja godine.

Fond PIO: Poziv poslodavcima za program socijalnog zbrinjavanja radnika

Uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje iz sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika odobrava Vlada Republike Srpske za osiguranike u bivšim državnim preduzećima, akcionarskim društvima u većinskom vlasništvu Republike i zemljoradničkim zadrugama, odnosno za pravne sljedbenike i osiguranike, ukoliko nema uplatioca doprinosa.

Riječ je o radnicima koji sa stažom osiguranja za koji će biti uplaćen doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju do kraja godine.

Prijave po javnom pozivu za socijalno zbrinjavanje radnika u 2023. godini podnose se u poslovnicama Fonda PIO, u opštini prema sjedištu poslodavca.

Iz Fonda je najavljeno da će doprinosi biti uplaćeni za prijavljene radnike iz sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika nakon usaglašavanja iznosa između Fonda PIO i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Javni poziv biće objavljen u dnevnom listu "Glas Srpske" i na internet stranici Fonda PIO Republike Srpske.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA