Za proširenje sistema protivgradne zaštite 11,7 miliona KM

Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o potrebi finansiranja Projekta dogradnje i proširenja sistema protivgradne zaštite Srpske, a za realizaciju prve faze projekta Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaduženi su da obezbijede 11.704.222 KM sa PDV-om.

Za proširenje sistema protivgradne zaštite 11,7 miliona KM

U informaciji se navodi da je ovaj projekat, u vremenu klimatskih promjena, jedini adekvatan odgovor s ciljem zaštite od grada poljoprivredne proizvodnje, imovine i lica, zbog čega je ovo projekat od posebnog značaja za Republiku Srpsku, te postoji opravdan interes da se obezbijede sredstva za njegovo finansiranje, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Projekat će se provoditi u dvije faze, a u okviru kojeg je, između ostalog, predviđena nabavka aviona za protivgradnu zaštitu sa ugrađenim aviogeneratorom, kupovina radara za radarski centar u Trebinju, izgradnja objekta sa infrastrukturom i putem, kao i projektovanje i izgradnja 60 dodatnih automatskih protivgradnih stanica, te 208 prizemnih generatora srebro-jodida.

Vlada je usvojila Informaciju o potrebi finansiranja remonta tehničke opreme za operativne poslove protivgradne zaštite, a Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaduženi su da obezbijede sredstva u iznosu od 775.000 KM sa PDV-om u ove svrhe. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA