Vojin Mitrović: Srpska sigurno mjesto za strane investicije

Ministar privrede Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je danas da polaganje kamena temeljca za izgradnju novog postrojenja kompanije "Iskra Tela L" u Laktašima pokazuje da je Srpska sigurno mjesto za strane investicije.

Vojin Mitrović: Srpska sigurno mjesto za strane investicije
FOTO: Srna

Mitrović je rekao da Republika Srpska ima povoljan privredni ambijent i da se za takvo stanje potrudila prije svega Vlada Srpske sa svojom poreskom politikom i sistemom obrazovanja. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Moramo pogledati šta pruža Vlada Srpske i resorno ministarstvo, a to su određene vrste podsticaja kako bi postakli proizvodnju, prije svega realni sektor. Ovo je najbolji primjer kako lokalna zajednica sarađuje sa Vladom", rekao je Mitrović i dodao da je ova investicije izuzetno značajno za Laktaše i cijelu Republiku Srpsku.

On je rekao da Vlada i lokalna zajednica omogućavaju maksimalno ubrzanje svih procedura i administrativnih prepreka.

Najviši zvaničnici Republike Srpske danas su u Mahovljanima kod Laktaša položili kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja kompanije "Iskra Tela L" Laktaši, procijenjene vrijednosti 15 miliona evra, gdje bi posao po završetku projekta trebalo da dobije oko 400 radnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kamen temeljac su položili predsjednik Republike Srpse Milorad Dodik, premijer Radovan Višković, ministar Mitrović, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije "Iskra" Dušan Šešok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA