Iznenadna smrt mrmota Freda pokvarila Dan mrmota žiteljima Kvebeka

Mrmot Fred, čuveni krzneni prognostičar u provinciji Val-d'Espoar, u Kvebeku, pronađen je mrtav samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da se pojavi na bini i predvidi da li će proleće doći ranije ili će da kasni.

Iznenadna smrt mrmota Freda pokvarila Dan mrmota žiteljima Kvebeka
FOTO: news.yahoo.com

Organizator manifestacije Dana mrmota u Val-d'Espoaru objavio je tužnu vest posle nekih 40 minuta od početka svečanosti koja podrazumeva i obilje muzike i plesa. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„U životu je jedino sigurno – da ništa nije sigurno“, rekao je ozbiljan Roberto Blondin pred gomilom gledalaca koji su čekali da vide mrmota Freda, prenosi Si-Bi-Si Kanada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Pa, ove godine je to zaista istina i žalosna je. Objavljujem vam Fredovu smrt.“

Blondin je rekao da je beživotnu životinju pronašao tokom noći kada je pokušao da je probudi. Rekao je da „nije davao znake života“ i da je Fred verovatno preminuo još u jesen ili početkom decembra, tokom hibernacije. Imao je devet godina.

Da ne bi pokvario svečanost, Blondin je rekao da Fred voli decu i da bi želio da ga ove godine zameni neko dete.

Dečak koji je prisustvovao događaju, a na glavi imao kapu u obliku mrmota, pozvan je na binu gde mu je uručena plišana igračka mrmota, pa je on predvideo još šest nedelja zime, kao što je najavio i mrmot Fil iz Panksatonija.

Dečak koji je zamenio Freda predvideo je još šest nedelja zimeDečak koji je zamenio Freda predvideo je još šest nedelja zime

Sledeće godine Fred će dobiti naslednika – Freda Juniora – koji će biti spreman da dâ svoje predviđanje kako bi nastavio tradiciju, uveravao je Blondin prisutne.

U međuvremenu, druga dva najpoznatija kanadska mrmota prognostičara dala su oprečne najave o dolasku proleća.

Vajarton Vili iz Ontarija predvideo je rano proleće, dok je Šubenakejdi Sem, najpoznatiji mrmot u Novoj Škotskoj, očigledno videla svoju senku jutros dok je izlazila iz snegom prekrivenog ograđenog prostora u parku divljih životinja severno od Halifaksa.

Prema narodnom predanju, ako mrmot vidi svoju senku na Dan mrmota, zima će potrajati. Međutim, ako ne uoči svoju senku, uskoro će stići toplije vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

27°

Umjereno oblačno
 • 02:00

  Vedro
  25°C
 • 05:00

  Vedro
  23°C
 • 08:00

  Vedro
  28°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

194 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

221 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 13. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI