Rekordan broj turista u Bijeljini protekle godine

Semberija sve interesantnija turistička destinacija

Rekordan broj turista u Bijeljini protekle godine

Prethodnu, 2022. godinu, Bijeljinu je posjetilo 44.091 turista koji su ostavrili 84.096 noćenja, čime je premašen rekord iz 2019. godine. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Turističkoj organizaciji Grada Bijeljine zadovoljni su urađenim u prošloj godini koja je oborila sve rekorde kada je posjeta Semberiji u pitanju.

- Zadovoljstvo nam je da smo uspjeli napraviti jednu pozitivnu atmosferu u našem gradu koji je postao sve interesantniji za brojne turiste. Trudili smo se da obezbjedimo što bolje uslove za dolazak gostiju. Pokušavamo da kroz svoje aktivnosti što više promovišemo Bijeljinu kao turističko mjesto koje gosti rado posjećuju, ostaju u njemu duži period i na kraju ponovo se vraćaju. Imamo izuzetnu saradnju sa brojnim turističkim destinacinama u Bijeljini, zajednički nastupamo na svim manifestacijama, organizujemo promocije što je dalo rezultete. Pozitivne reakcije brojnih turista samo su potvrda da smo na pravom putu i da turizam ponovo postaje jedna od glavnih privrednih grana naše lokalne zajednice. Ove godine u planu je da nastavimo sa trendom rasta posjetilaca u Semberiju a mi ćemo se potruditi da svojim aktivnostima turistički potencijal Bijeljine dignemo za još jednu stepenicu gore, istakla je direktorica Turističke organizacije Grada Bijeljine Jasmina Abdulahagič. Pored broja gostiju na području Semberije, porastao je i broj smještajnih kapaciteta. U brojnim hotelima, motelima, prenoćištima i ostalim smještajnim objektima trenutno ima 1.006 stalnih ležejava koji su raspoređeni u 463 sobe. Kada je riječ o strukturi gostiju, naveći broj posjetilaca je iz Srbije, oko 20.000 gostiju, a pored njih prednjače gosti iz Hrvatske, Slovenije, crne Gore a od evropskih zemalja Bijeljina je najinteresantnija za posjetioce iz Njemačke, Švajcarske, Austrije, a u poslednje vrijeme primjetan je i povečan broj gostiju iz Bugarske i Rusije. Osim gostiju iz Evrope, Bijeljina je postala sve interesantnija destinacija za državljane Kine, Kanade, Ukrajine, Norveške, Indije, Brazila, Australije, Maroka, Španije, SAD-a i još nekih azijskih i afričkih zemalja. Primjetan je sve veći broj mladih koji dolaze u Bijeljinu i onih koji se vraćaju ponovo nakon što su bili u Semberiji. Iz TO Grada Bijeljina obećavaju da će 2023. godina biti još veći izazov za njih kako bi opravdali prethodne dobre rezultate i da ove godine pokušaju poboljšati uslove za dolazak turista u ovaj kraj, naveli su iz Turističke organizacije Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA