Osvajanje novih proizvoda i dobra perspektiva kompanije "Orao"

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović najavio je danas da će ovo ministarstvo u saradnji sa resornim ministarstvima iz Srbije pomoći da kompanija "Orao" u Bijeljini dobije nove ugovore koji će im omogućiti komotnije i lakše poslovanje u ovoj godini.

Osvajanje novih proizvoda i dobra perspektiva kompanije "Orao"
FOTO: Srna

"Raduje činjenica da `Orao` radi na osvajanju novog motora, što će dati perspektivu i prihode u narednih desetak godina i obezbijediti sigurnu egzistenciju za radnike i ovu firmu u Republici Srpskoj", rekao je Mitrović novinarima nakon posjete ovoj kompaniji. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je pohvalio planove koje "Orao" ima i određene ugovore sa Srbijom čija će realizacija početi, ističući da je to ohrabrujuće i da će doprinijeti povećanju prihoda.

Mitrović je pohvalio "Orao" zbog toga što je u prethodnoj godini uspio da riješi sve zaostale poreske obaveze po pitanju poreza i doprinosa od oko devet miliona KM, navodeći da je Vlada Republike Srpske pomogla da se kompanija kreditno zaduži i izvrši ove obaveze.

"Bitno je da su ovdje plate redovne, isplaćuju se porezi i doprinosi, prosječna plata u prošloj godini bila je 1.111 KM i poredeći sa prethodnim periodom to je pozitivno. U narednom periodu je namjera povećanje plata od četiri odsto, što će uz povećanje minimalne plate u Republici sigurno značiti da će plata radnicima u ovoj kompaniji biti znatno povećana", najavio je Mitrović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On kaže da je kao resorni ministar, nadležan za ovu namjensku industriju, u razgovoru sa rukovodstvom kompanije upoznao način poslovanja i situaciju u kojoj se "Orao" nalazi, kao i njihove planove za budući period.

Vršilac dužnosti direktora "Orla" Mladen Stojanović rekao je novinarima da ovo strateško preduzeće od interesa za Republiku Srpsku spada neoficijelno u kategoriju namjenske industrije i da nastoje da opravdaju taj status i budu nosilac u toj oblasti.

"Naš kupac broj jedan je Ministarstvo odbrane Srbije. Takav stav imamo od osnivanja preduzeća 78 godina i tu tendenciju ćemo da nastavimo, jer sretni smo što Srbija prepoznaje da smo bitni za sistem funkcionisanja njene odbrane i mi smo ti koji obezbjeđujemo resurse vazduhoplova Srbije", naveo je Stojanović.

On je istakao da rukovodstvo namjerava da ova kompanija ulaže u nove proizvode i da za to imaju znanje, tehnologije, ljude, iskustvo i tradiciju.

"Osvajamo novi motor, u ovoj godini obavljamo sve procedure koje će dovesti da u decembru imamo prvi generalni remont, a da od 2024. godine i pet godina nakon toga remontujemo 70 novih motora, što nam uliva snagu jer se bavimo rastom i napretkom", najavio je Stojanović.

On je naveo da u "Orlu" rade 343 radnika, od kojih 104 sa visokom stručnom spremom, te najavio povećanje plate sa primarnim interesom da to bude do visine prosječne plate u Republici Srpskoj.

"Okrenuti smo kadrovima, ljudima, kvalitetu i tako će biti nastavljeno", istakao je Stojanović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI