Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ poklonili knjige bijeljinskoj Biblioteci

Povodom 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, JU OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina, VII-1 i VII-2 razred, danas su poklonili knjige JU Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina.

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ poklonili knjige bijeljinskoj Biblioteci

Violeta Šeovac, razredni starješina VII-2 odjeljenja, zajedno sa koleginicom Dušicom Tadić, razrednim starješinom VII-1 odjeljenja, u razgovoru sa djecom, došle su na ideju da skupe određen broj knjiga i poklone iz Gradskoj biblioteci. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Oko dva mjeseca smo radili na ovoj akciji i skupili smo preko sto knjiga. Zadovoljne smo kako su se djeca odazvala i oni sami smatraju ovo lijepim gestom. Bliži nam se Međunarodni dan darivanja knjiga i ovo je uvod za tu aktivnost“, rekla je Šeovac i dodala da oni sa Bibliotekom njeguju saradnju već dugi niz godina.

„Imali smo različite aktivnosti, kao što su lutkarske predstave, a naši učenici se svake godine odazovu akciji učlanjenja u Biblioteku. Svi učenici ova dva odjeljenja su članovi Biblioteke, kao i ostalih odjeljenja i mislim da je ovo lijep primjer kako djeca i Biblioteka sarađuju“, zaključila je Šeovac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Željana Arsenović, direktor Biblioteke „Filip Višnjić“ istakla je i zadovoljstvo i čast zbog posjete učenika OŠ „Vuk Karadžić“ Biblioteci.„Nama je još veće zadovoljstvo što su učenici ovom prilikom poklonili knjige Biblioteci. Na ovaj način, naši drugari su odlučili da nagrade Biblioteku za cjelokupnu dosadašnju saradnju. Moram da se zahvalim razrednim starješinama koje su pokrenule ovu akciju, bile njeni inicijatori, a hvala i dječici i roditeljima što su uspjeli da skupe preko 120 naslova koje su danas poklonili i time obogatili naš knjižni fond“, navela je Arsenovićka.

Građani i institucije rado poklanjaju knjige bijeljinskoj Biblioteci. Prema njihovim podacima, samo u prošloj godini imali su preko 3.000 poklonjenih knjiga, a Biblioteka bilježi knjižni fond od oko 120.000 naslova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA