VIDEO Seizmolog objavio strašan video: Zemljotres je bio snažan kao 130 atomskih bombi

Zastrašujući zvuk zemljotresa pod zemljom, koji je juče pogodio Pazarčik na jugu Turske, snimio je seizmolog sa Univerziteta Kočaeli u Turskoj, dr Hamdula Livaoglu.

VIDEO Seizmolog objavio strašan video: Zemljotres je bio snažan kao 130 atomskih bombi
FOTO: MUZAFFER ÇAĞLIYANER/ANADOLIJA

– Ljudsko uvo ne čuje frekvencije niže od 20 herca. Frekvencije signala zemljotresa su takođe obično manje od 20 herca. Da bi se zemljotres pretvorio u zvuk, opseg brzina signala zemljotresa koji snimaju seizmometri se povećavaju u zavisnosti od perioda uzorkovanja i seizmogram se kompresuje. Tako se frekvencijski sadržaj podiže do pragova koje može da čuje ljudsko uho – objasnio je on. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Naučnik Ovgun Ahmet Ercan, stručnjak za zemljotrese, rekao je da je potres koji se dogodio u Pazarčiku u regionu Kahramanmaraša imao snagu od 130 atomskih bombi. On je takođe rekao da je zemljotres trajao 43 sekunde na dubini od pet kilometara, što se smatra plitkim zemljotresom. Trka sa vremenom i hladnoćom se nastavlja i danas, dan nakon što su razorni zemljotresi pogodili jugoistočnu Tursku i sjevernu Siriju, gdje broj poginulih i dalje raste, premašujući 5.000.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA