Dodik istakao da je liječenje djece u inostranstvu sistematski riješeno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je zahvaljujući Fondu solidarnosti omogućeno liječenje 500 djece u inostranstvu što je jedan od najvećih uspjeha Srpske jer je sistematski riješeno jedno od najvažnijih pitanja.

Dodik istakao da je liječenje djece u inostranstvu sistematski riješeno

Dodik je pojasnio da je sistemski riješeno pitanje finansiranje liječenja i dijagnostike djece u inostranstvu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik Srpske razgovarao je sa direktorom Fonda Jasminkom Vučković o aktivnostima koje je Fond realizovao u proteklom periodu, o daljim planovima, a ona ga je informisala i o tome da je do sada utrošeno 20 miliona KM za liječenja djece.

On je istakao da je posebno važno da Fond snosi i putne i troškove smještaja pratilaca, jer je poznato koliko su ti troškovi visoki za roditelje.

– Ovo je uspjeh svih nas i pokazatelj da kada smo jedinstveni, možemo da učinimo dobre i plemenite stvari. Svi članovi našeg društva pokazali su humanost i potrebu da pomognu, tako što iz mjeseca u mjesec od ličnih primanja izdvajaju za liječenje djece u inostranstvu – naveo je Dodik na Instagramu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA