Ukupno slučajeva
903 (+22)
Preminuli
18 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Domaćica uspela da ostvari san o pobedi

Muzički putujući cirkus Evrovizija sledeće godine svoje šarene zastave razviće u Bakuu, u Azerbejdžanu, nakon iznenađenja koje je duet Eli i Niki priredio na subotnjem finalu ove manifestacije u Diseldorfu.

Džet-set

Pobednici su, nakon završetka zvaničnog programa, izjavili da žele da svojom pesmom ujedine Evropu.Nisu ni znali da im je to već pošlo za rukom, budući da su se na prvo mesto popeli zahvaljujući ujednačenom broju glasova iz velikog broja evropskih država, mada su maksimalnih 12 poena dobili od samo tri zemlje, od ukupno 43, koliko ih je ove godine učestvovalo na Evrosongu.

Pobednički duo Niki i Eldar imaju zanimljive životne priče, a ono što ih povezuje je ljubav prema Evrosongu. Eldar je rođen u Bakuu 1989. godine i odmalena je sanjao pevačku karijeru.

Prošle godine prijavio se, zajedno sa još 76 kandidata, za nacionalni izbor u Azerbejdžanu, a pre nego što je izabran, morao je da prođe nekoliko preliminarnih kastinga i sedam predizbornih emisija, pri čemu su se birala dva pobednika za duet koji je već bio pripremljen.

Nigar, ili Niki, kako je zovu u porodici, takođe je iz Bakua i rođena je 1980, a mada je njen talenat za pevanje rano otkriven, posvetila se studijama ekonomije i menadžementa, a nakon diplomiranja 2001. njen život je krenuo u sasvim drugom pravcu.

Upoznala je svog budućeg supruga Luka, za koga se udala 2005. i preselila u Britaniju, zatim rodila kćerke Jasmin i Saidu, a san o sceni zamenila životom domaćice i majke. Prošle jeseni rešila je da oživi svoj san o nastupu na Evrosongu i vratila se u Baku.

- Pre samo par meseci bila sam obična domaćica, a sada sam pobednik Evrovizije i moj san se ostvario - ispričala je Niki posle subotnjeg trijumfa, a zatim su ona i Eli poručili da im je želja da svojom muzikom i pesmom ujedine celu Evropu.