Usvojena žalba Grada Bijeljina protiv „Buk prometa“

Presudom Okružnog privrednog suda u Bijeljini od 9. decembra prethodne godine obavezan je tuženi grad Bijeljina da tužiocu „Buk promet“ po osnovu neosnovanog bogaćenja u vrijednosti izvršenih građevinskih radova isplati novčani iznos od 231.504,67 KM sa zakonskom zateznom kamatom. Presuda se odnosila na radove na rekonstrukciji kolovoza, pješačke staze, kružnog toka sa kišnom kanalizacijom, te kompletnog asfaltiranja, horizontalnog i vertikalnog obilježavanja u Ulici Danka Kabilja Bukija - saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Bijeljine.

Usvojena žalba Grada Bijeljina protiv „Buk prometa“

U saopštenju se navodi da je u obrazloženju presude Okružnog privrednog suda, između ostalog, bilo navedeno da su radovi izvedeni od strane tužioca u septembru 2016. godine i da zbog smrti gradonačelnika Miće Mićića nije ni došlo do zaključenja ugovora tako da izvršeni posao nije ni plaćen od strane tuženog. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Grad Bijeljina je u zakonskom roku, preko Pravobranilaštva Republike Srpske, sjedišta zamjenika u Bijeljini, izjavio žalbu Višem privrednom sudu u Banjaluci. Viši privredni sud, presudom je u cjelosti uvažio žalbu tuženog Grada Bijeljina, te je preinačio presudu Okružnog privrednog suda na način da je tužbeni zahtjev „Buk promet“ u cjelosti odbijen, te je obavezan da Gradu Bijeljina nadoknadi troškove postupka u iznosu od 3.672,00 KM, navodi se u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ovo je još jedna u nizu velikih pobjeda nad političkom zaostavštinom pokojnog gradonačelnika Miće Mićića. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI