Božić: Rad isključivo po izbornom zakonu Republike Srpske

U Bijeljini je u toku podjela biračkog materijala za referendum na kome će se sutra odlučivati o opozivu gradonačelnika LJubiše Petrovića.

Božić: Rad isključivo po izbornom zakonu Republike Srpske

Predsjednik Komisije za provođenje opoziva Dijana Savić Božić rekla je novinarima da materilan preuzimaju predsjednici 183 biračka odbora koji ga nose na biračka mjesta, a zaštitu izbornog materijala obavlja policija koja će obezbjeđivati i izborni dan.

"Mi se puno ne obaziremo na zlonamjerne izjave. Predsjednici biračkih odbora aspsolutno su odgovorni za svoj rad i ne treba da slušaju političke subjekte što ih savjetuju, ni nosioce izvršne i zakonodavne vlasti, nego da rade isključivo po Izbornom zakonu Republike Srpske i Pravilniku o sprovođenju opoziva", istakla je Božićeva. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



Ona je dodala da predsjednici biračkih odbora u svom radu treba da se drže uputstava koja im je Komisija dala i koriste ono što im je rečeno na obuci i ništa drugo.

"Sve druge zlonamjerne ili protivzakonite izjave ili uputstva koja se daju predsjednicima i članovima biračkih odbora ili posmatračima ne treba da slušaju i treba da rade isključivo po zakonu, jer na kraju krajeva, mi odgovaramo za to, a ne ti koji daju pogrešna uputstva", poručila je Božićeva.

Prema njenim riječima, pravo glasa u Bijeljini ima oko 112.000 birača.

Biračka mjesta biće otvorena sutra u 7.00 časova, a glasanje traje do 19.00 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 23:00

    12°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    8°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

97 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI