Gradska uprava: Na vidiku rješenje problema zgrade „Kod kralja“

Problem ruševnog objekta na uglu ulica Njegoševe i Meše Selimovića u Bijeljini, poznatijeg kao zgrada „Kod kralja“, nakon više od dvije decenije, najzad je na putu rješenja, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Gradska uprava: Na vidiku rješenje problema zgrade „Kod kralja“

Nakon niza sastanaka, dogovoreno je da se pristupi rušenju objekta, a da će prilikom realizacije novog projekta biti sačuvani svi autentični elementi fasade što se tiče materijalizacije. Rušenju će biti pristupljeno čim rješenje postane pravosnažno i nakon uklanjanja  elektro, vodovodnih i telekomunikacionih instalacija s objekta. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Najzad smo uspjeli da postignemo saglasnost svih vlasnika i lokalne uprave o ovom pitanju, jer zgrada u trenutnom stanju predstavlja ne samo estetski problem, već i opasnost za prolaznike. Riješili smo veliki problem najužeg gradskog jezgra i, istovremeno, stvorili preduslove da ponovnom izgradnjom novi objekat zadrži sve elemente ranijeg, kako bismo sačuvali izgled jednog od rijetkih preostalih autentičnih urbanih detalja u Bijeljini - ističe Borjan Maksimović iz gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

Umjereno oblačno
 • 05:00

  Umjereno oblačno
  20°C
 • 08:00

  Umjereno oblačno
  22°C
 • 11:00

  Umjereno oblačno
  29°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

28 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

501 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 18. Jun 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI