Bijeljina: Tokom pola godine pronađena 202 ilegalna migranta

Policija je na području Bijeljine u drugoj polovini 2022. godine pronašla i evidentirala 202 migranata koji su ilegalno prešli granicu BiH, i to 160 muškaraca i 42 žene, navedeno je u informaciji bijeljinske Policijske uprave.

Bijeljina: Tokom pola godine pronađena 202 ilegalna migranta
FOTO: Arhiva

Prema informaciji, koja će biti razmatrana na sjednici Skupštine grada Bijeljina u četvrtak, 23. marta, nisu zabilježena krivična djela koja su počinila migranti, niti su zabilježena krivična djela na štetu migranata. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Bijeljini su od jula do kraja prošle godine evidentirana 322 krivična djela, sedam odsto više nego u uporednom periodu prošle godine, rasvijetljeno je 280 djela i koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 86,7 odsto, a rasvijetljena su sva krivična djela u kojima je postojala povećana uznemirenost građana.

Iz Policijske uprave su istakli da je na povećanje broja rasvijetljenih djela u znatnoj mjeri uticao projekat video-nadzora javnih površina, a do sada je na području Bijeljine instalirano 135 kamera na 57 lokacija.

Nadležnim tužilaštvima je zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela prijavljeno 287 lica - 258 muškaraca i 29 žena, a među njima je 13 maloljetnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Evidentirano je 265 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, 19 djela zloupotreba droge, 30 djela privrednog kriminaliteta i osam krivičnih djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Prijavljena su 33 krivična djela protiv života i tijela, 26,7 odsto manje nego u uporednom periodu 2021. godine, koeficijent njihove ukupne rasvijetljenosti je 97 odsto, kao i dva krivična djela protiv polnog integriteta, a riječ je o krivičnim djelima polnog uznemiravanja.

Evidentirana su i četiri krivična djela seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, od toga tri krivična djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina i krivično djelo iskorištavanje djece za pornografiju.

Među ostalim krivičnim djelima opšteg kriminaliteta najbrojnija su krivična djela protiv braka i porodice, kojih su 44 evidentirana.

U oblasti privrednog kriminaliteta tužilaštvu su prijavljena 22 lica, a evidentirana je materijalna šteta od 7,4 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA