Poslanici počeli raspravu o uvođenju klevete u Krivični zakonik

Nakon što su poslanici raspravljali o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor kojim se uređuju područje, nadležnosti, organi i njegovo finansiranje, Narodna skupština Republike Srpske nastavila je sjednicu raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Srpske.

Poslanici počeli raspravu o uvođenju klevete u Krivični zakonik

Izmjene i dopune Krivičnog zakonika Republike Srpske, u koji se, između ostalog, kao krivična djela uvode uvreda i kleveta, a oni koji budu kršili ove odredbe kazniće se drakonskim novčanim kaznama, utvrdila je Vlada Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ove izmjene izazvale su dosta negodovanja, prije svih novinara koji smatraju da kleveti nije mjesto u Krivičnom zakonu.  

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić rekla je da se Prijedogom zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji vrši usaglašavanje teritorijalne organizacije opština i gradova u Srpskoj sa Zakonom o gradu Prnjavor.

Jujićeva je u obrazloženju poslanicima u parlamentu Srpske rekla da je opština Prnjavor u skladu sa zakonom propisanim uslovima podnijela Vladi zahtjev za dodjeljivanje statusa grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Gradovi u Republici Srpskoj su Banjaluka, Bijeljina, Gradiška, Derventa, Doboj, Zvornik, Istočno Sarajevo, Laktaši, Prijedor, Prnjavor i Trebinje, navodi se u obrazloženju ovog prijedloga zakona.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vlado Đajić smatra da Prnjavor zaslužuje status grada, jer ima sve potrebne parametre među kojima su i privredni.

- Prnjavor ima i dobru infrastrukturu, jaku dijasporu i sve uslove za dalji napredak. Vjerujem da će ova lokalna zajednica nastaviti putem razvoja - rekao je Đajić.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović smatra da Prnjavor zaslužuje status grada, ali da neće biti finansijskih efekata nakon dobijanja navedenog statusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 23:00

    12°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    8°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

97 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI