Detalji akcije "ATM": Uhapšeno osam osoba, oprano više od 7,4 miliona KM

  • BiH
  • 21. Mar 2023.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su u okviru međunarodne akcije "ATM" na području Sarajeva i Zenice izvršili pretrese na 14 lokacija i uhapsili osam lica zbog sumnje da su počinila krivična djela organizovani kriminal i pranje novca.

Detalji akcije "ATM": Uhapšeno osam osoba, oprano više od 7,4 miliona KM

Iz Sipe je saopšteno da je od oktobra 2016. do februara ove godine na području BiH izvršeno pranje novca u iznosu većem od 7,4 miliona KM stečenih krivičnim djelima počinjenim na štetu većeg broja pravnih lica iz Slovenije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prilikom današnjeg pretresa poslovnih i stambenih objekata otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina poslovne i bankovne dokumentacije, računari, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osim toga, posredstvom banaka izvršena je i provjera računa i sefova osumnjičenih lica, te tom prilikom izvršena privremena obustava transakcija u iznosu 69.024 KM.

Današnja akcija rezultat je rada zajedničkog istražnog tima Sipe, Tužilaštva BiH i Specijalnog tužilaštva i policije Slovenije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA