"Prestanite da se blamirate" Crnadak traži povlačenje Nacrta zakona

U svojoj redovnoj diskusiji, šef poslaničkog kluba PDP Igor Crnadak ponovio je tvrdnju da je predloženo zakonsko rješenje o kriminalizaciji klevete izuzetno opasno po Republiku Srpsku i njeno društvo.

"Prestanite da se blamirate" Crnadak traži povlačenje Nacrta zakona
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Čak je i kompletna međunarodna zajednica, koja je uz SNSD i vašu koaliciju i koja je prešla preko vaših izbornih krađa, sada jedinstvena u ocjeni da ne samo da će se ovim zakonom ugroziti mediji i prostor za javnu debatu, već i svako ko se na društvenim mrežama oglasi kritički, rekao je Crnadak. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pošto nemamo more i Goli otok, dodao je on, imaćemo astronomske kazne koje ljudi neće moći da plaćaju, pa će u svakom slučaju ići iza brave.

– Ako ovaj zakon prođe, možemo uskoro očekivati zakon o omladinskim radnim akcijama, možda zakon o štafeti koja će se davati predsjedniku SNSD ili zakon o sletovima u čast vašem vođi – rekao je Crnadak.

On tvrdi da će ovim zakonom svaka kritička riječ biti zabranjena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Mi smo društvo sa kratkom demokratskom istorijom. Možda bi ovo moglo da prođe u nekom društvu koje je 200 godina uređeno, gdje se zloupotreba položaja dešava jednom u 10 godina, gdje niko nikog ne vrijeđa. Ovdje imamo režim. Povucite ovaj zakon. Prestanite da se blamirate – rekao je Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA