Lopare: Upozorenje građanima na opasnost od izbijanja požara

Opštinska uprava Lopare upozorila je građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da prilikom obavljanja poljoprivrednih radova, sakupljanja ogreva, odlaska na izlete i u toku lova i ribolova povećaju budnost na sprečavanju nastanka i širenja požara.

Lopare: Upozorenje građanima na opasnost od izbijanja požara

Građane podsjećaju da je zabranjeno paljenje vatre u šumi i blizini šume, kao i spaljivanje organskih ostataka poslije čišćenja korova, rastinja i drugog otpada na poljoprivrednom zemljištu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz Opštinske uprave navode da je od početka godine u Loparama bilo 12 požara u kojima su gorjeli krovovi kuća, automobili, šume, voćnjaci, ograde, livade, trava i nisko rastinje.

Protiv počinioca koji je prouzrokovao nastanak požara ili ga nije spriječio biće preduzete istražne radnje i mjere u skladu sa zakonima Republike Srpske i lokalnom odlukom o mjerama zaštite od poljske štete i spaljivanja organskih ostataka na poljoprivrednom zemljištu.

Za prekršaj zbog nepoštovanja navedenih obaveza predviđena je novčana kazna od 100 do 1.000 KM za preduzetnike i fizička lica, od 1.000 do 5.000 KM za pravno lice i od 200 do 1.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu, navodi se u saopštenju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA