Odbornici sutra o privatizaciji stanova u naselju GTC

Skupština grada Bijeljina sutra će razmatrati odluku o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništvu grada u naselju GTC.

Odbornici sutra o privatizaciji stanova u naselju GTC

Riječ je 35 stambenih zgrada sa ukupno 140 stanova čiji su korisnici izbjegla i raseljena lica iz ugrožene kategorije, koja nemaju riješeno stambeno pitanje. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stanovi su izgrađeni nekoliko godina nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata i prevashodno su služili za privremeni alternativni smještaj, 23 objekta izgrađena su na osnovu sporazuma sa međunarodnim organizacijama, a svi stambeni objekti su upisani kao vlasništvo grada Bijeljina, bez tereta su i bilo kakvih ograničenja u pogledu raspolaganja.

U odluci se navodi da se privatizacija stanova vrši otkupom u skladu sa Zakonom o privatizaciji državnih stanova, čime se rješava stambeno pitanje izbjeglih i raseljenih lica koji su korisnici stanova.

Usvajanjem odluke omogućiće se privatizacija stanova svim korisnicima kojima su rješenjem Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije dati stanovi na korišćenje i čija su rješenja o korišćenju prošla reviziju Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za skupštinsku sjednicu predložena je 41 tačka dnevnog reda, među kojima je informacija o pripremama za proljetnu sjetvu u Semberiji.

Sjednica Skupštine grada biće održana u skupštinskoj sali u Centru za kulturu "Semberija" sa početkom u 10.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA