Bijeljina: Dani francuskog jezika i kulture od 22. do 30. marta

U Bijeljini će od 22. do 30. marta 2023. godine biti održani prvi Dani francuskog jezika i kulture tokom kojih će za bijeljinsku publiku biti organizovan niz događaja.

Bijeljina: Dani francuskog jezika i kulture od 22. do 30. marta

Prvog dana „Frankofonije“, 22. marta, u Biblioteci „Filip Višnjić“ zvanično će početi besplatna škola francuskog jezika. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Centar za kulturu „Semberija“ je rezervisan za muzički, filmski i izložbeni dio programa - 25. marta biće održano veče francuske muzike na kojem će nastupiti virtuoz na harmonici Dušan Sekulić sa orkestrom i mladi Đorđe Perić iz Muzičke škole „Kornelije Stanković“. Sutradan će biti održana revija francuskog filma (sa srpskim prevodom): u 15.00 časova biće prikazan film „Quai d'Orsay“, u 18.00 „Un vrai bonhomme“, a u 20.30 „Notre Dame“.

Dani „Frankofonije“ biće završeni Izložbom francuske arhitekture u Galeriji Centra za kulturu u organizaciji Francuskog instituta u Banjaluci. Izložba će biti otvorena 30. marta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Organizatori su Gradska uprava Grada Bijeljina, Biblioteka „Filip Višnjić“ i Centar za kulturu „Semberija“, uz podršku Ambasade Francuske i Francuskog instituta.

Dani posvećeni francuskom jeziku i kulturi se tradicionalno održavaju u martu, u preko 80 zemalja, s ciljem kulturne razmjene i upoznavanja s kulturom francuskog govornog područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA