Bijeljina: Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela 81 odsto

Na području Policijske uprave Bijeljina u februaru su evidentirana 73 krivična djela čiji je koeficijent ukupne rasvijetljenosti 81 odsto, izjavio je danas načelnik ove uprave Stjepan Terzić.

Bijeljina: Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela 81 odsto

Terzić je naveo da je tužilaštvima prijavljeno 67 lica, među kojima je 20 povratnika u izvršenju krivičnih djela. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Stanje bezbjednosti na području u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Bijeljina je zadovoljavajuće, što potvrđuju i pokazatelji", ocijenio je Terzić na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada policije za februar.

Prema njegovim riječima, protekli referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine sa aspekta bezbjednosti protekao je mirno i građanima koji su to željeli omogućeno je da ostvare svoje biračko pravo.

Terzić je apelovao da građani tokom obavljanja proljećnog uređenja zemljišta ne pale vatru na rizičnim mjestima gdje bi, usljed nekontrolisane vatre, moglo da dođe do izbijanja šumskog požara i požara na otvorenom i ugrožavanja ljudskih života i imovine građana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sumirajući rezultate rada policije u februaru, Terzić je naveo da je zabilježeno 15 odsto manje krivičnih djela opšteg kriminaliteta, a evidentirano je 10 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, u kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od 515.000 KM.

U ovom periodu zabilježena su 42 slučaja narušavanja javnog reda i mira u kojima je učestvovalo 50 lica.

U 79 saobraćajnih nezgoda u februaru je jedno lice poginulo, četiri su teže i 11 lakše povrijeđeno.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srđan Gajić rekao je da su kao počinioci krivičnih djela prijavljeni 59 muškaraca i osam žena, da je broj krivičnih djela protiv imovine u februaru 31, što je manje za 22 odsto u odnosu na isti period lani, a koeficijent rasvijetljenosti krađa je 75 odsto.

U oblasti borbe protiv narkotika u februaru je otkriveno 12 krivičnih djela i prekršaja, te prijavljena tri lica.

Načelnik Sektora policije Igor Kapikul naveo je da su kršenja javnog reda i mira najčešća na ulicama, gdje se dogodilo 11 slučajeva, u ugostiteljskim objektima devet, a u 23 slučaja to su bili tuča i fizički napad, dok su počinioci bili 45 muškaraca i pet žena.

Prema njegovim riječia, uzroci narušavanja javnog reda i mira u najvećem broju su međukomšijska i slična netrpeljivost, bahato i drsko ponašanje, uticaj alkohola, kao i sticanje materijalne koristi.

Inspektor za bezbjednosti saobraćaja Radenko Knežević rekao je da su najčešće greške koje su uticale na događanje saobraćajnih nezgoda nepropisno odstojanje, i to u 19 odsto slučajeva, oduzimanje prvenstva prolaza 15 odsto, dok su vozači pod dejstvom alkohola prouzrokovali 12 saobraćajnih nezgoda.

Evidentirano je 1.896 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 137 vozača.

Knežević je naveo da je u februaru evidentiran 131 slučaj manje tehničke neispravnosti vozila, dok su četiri vozila isključena iz saobraćaja zbog veće tehničke neispravnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

103 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI