Od ponedjeljka anketa o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u preduzećima

Republički zavod za statistiku će od ponedjeljka, 27. marta, sprovoditi anketu o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija /IKT/ u preduzećima na području Srpske, na uzorku od 926 poslovnih subjekata.

Od ponedjeljka anketa o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u preduzećima
FOTO: Depositphotos

Cilj ove statističke aktivnosti je dobiti podatke o zastupljenosti i korištenju informaciono-komunikacionih tehnologija u poslovnim subjektima u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Zavoda za statistiku. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Podaci dobijeni ovim istraživanjem mogu poslužiti kao dobra osnova za planiranje daljeg razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija i predstavljaju važan izvor za sprovođenje politike u oblasti informacionog društva u Republici Srpskoj", navedeno je u saopštenju.

Anketiranje se realizuje na uzorku od 926 poslovnih subjekata iz Republike Srpske, pri čemu su angažovani ovlašteni anketari Zavoda, koji će intervjuisanje obavljati telefonskim putem.

Prikupljeni podaci su strogo povjerljivi i biće korišteni isključivo za statističke svrhe, a u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz Zavoda za statistiku su pozvali poslovne subjekte koji su izabrani uzorkom da prihvate saradnju, te daju odgovore ovlaštenim anketarima Zavoda i tako doprinesu uspjehu istraživanja i kvalitetu rezultata.

Anketa o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija predstavlja redovno istraživanje na uzorku koje se sprovodi u godišnjoj dinamici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA