Grad Bijeljina sufinansira kupovinu seoske kuće

Grad Bijeljina sufinansiraće kupovinu seoskog domaćinstva do 20.000 KM s ciljem smanjenja depopulacije u ruralnim područjima, motivisanja seoskog stanovništva da tamo ostane i podsticanja mladih da se vrate, navodi se u odluci koju je usvojila Skupština grada.

Grad Bijeljina sufinansira kupovinu seoske kuće

Za program dodjele bespovratnih sredstava za sufinansiranje kupovine seoske kuće sa okućnicom na području Bijeljine moći će se prijaviti supružnici i vanbračni partneri, samohrani roditelj i poljoprivrednici starosti do 45 godina koji nisu u bračnoj zajednici, a žive na selu i bave se poljoprivredom. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U odluci se navodi da bespovratna sredstva nisu namijenjena za opremanje seoske kuće i okućnice, porez na prenos apsolutnih prava prilikom kupoprodaje, porez na imovinu, troškove prikupljanja dokumentacije za prijavljivanje na javni konkurs, kao i za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće.

Grad dodjeljuje 50 odsto sredstava od ukupne vrijednosti nepokretnosti, maksimalno do 20.000 KM po korisniku, a kupoprodajna vrijednost utvrđuje se na osnovu notarski ovjerenog ugovora ili predugovora sa jasno navedenom kupoprodajnom cijenom.

Nakon stupanja na snagu ovog programa koji je juče usvojen u Skupštini grada biće raspisan javni konkurs, a program stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Bijeljina".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Očekuje se da će ova pomoć u rješavanju stambenog pitanja dugoročno dovesti do smanjenja prosječne starosti stanovništva u selima, povećanja stope nataliteta i poboljšanja demografske strukture, kao i do rasta privrednih aktivnosti na selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI