PU Bijeljina: "Crni stubovi" u testnoj fazi

U Policijskoj upravi Bijeljina navode da je sistem stacionarnih radara (tzv. crni stubovi) u završnoj, testnoj fazi puštanja u rad.

PU Bijeljina: "Crni stubovi" u testnoj fazi

- U ovom momentu radarski sistem evidentira svako prekoračenje brzine ali, na sreću učesnika u saobraćaju, još uvijek bez pravnih posljedica, naveli su predstavnici Policijske uprave Bijeljina TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Obzirom na brojne dezinformacije koje su se po pitanju ovog radarskog sistema u posljednje vrijeme pojavile u javnom prostoru, oni su još jednom istakli da će javnost biti blagovremeno upoznata o datumu početka rada „crnih stubova“.

U februaru 2023. godine evidentirano je 79 saobraćajnih nesreća. Od tog broja, 12 saobraćajnih nezgoda bilo je sa povrijeđenim licima. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je izgubilo život dok je u tri nezgode četiri lica zadobilo teške tjelesne povrede. Najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina kretanja vozilom, nepropisno odstojanje, te vožnja pod dejstvom alkohola. Tokom analiziranog perioda sankcionisano je 1896 učesnika u saobraćaju od čega je 137 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA