Proslavila 102. rođendan: Nisam gledala TV i jela sam samo ono što sama spremim

U krugu svojih najbližih danas je Zagorka Radnić iz Grnčare proslavila 102. rođendan i pogasila svjećice na rođendanskoj torti. Uprkos trocifrenom broju godina, ona je i dalje, kako kažu njeni, pravi "zmaj", iako ne vidi najbolje, a i sluh je izdao.

Proslavila 102. rođendan: Nisam gledala TV i jela sam samo ono što sama spremim
FOTO: Srpska Info

Mada je svijet ugledala tri godine po završetku Prvog svjetskog rata, misli su joj i dalje bistre, samostalna je i ne voli da joj se mnogo pomaže. Otkako zna za sebe uvijek je radila i sve što je mogla muška glava, mogla je i ona. Udala se u devetnaestoj, a udovica je gotovo tri decenije, piše Srpska Info. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Svega se sjeća, sve zna, i sad nama dijeli savjete za život. Govori nam da se trudimo da uvijek budemo dobri ljudi, da budemo pošteni jer jedino tako možemo da opstanemo. Ona u to vjeruje i toga se drži cijeloga života. Osim vida i sluha, sve drugo je dobro, sama ide niz i uz stepenice, nešto sebi opere, naložio vatru, samo joj neko od nas donese drva. Ne može više da štrika i sada najviše voli da ima društvo i da priča. Od nje ko hoće može mnogo korisnih stvari da čuje, a neko ko dočeka toliku starost sigurno ima bogatog životnog iskustva. Koristimo vrijeme da budemo sa njom što više. Drži se dobro i trudi se da što više bude aktivna tako da neće da se odrekne mnogih stvari mada ima ko da je odmijeni – priča njena unuka Rada Mihailović.

Slabost joj je bio domaći sir

Zagorka je 102. rođendan obilježila sa svojima, nije pravila veliko slavlje jer je prošle jeseni ostala bez još jednog sina, pa su joj od njih petorice ostala tri i kćerka. Inače, ima 11 unučića, 16 praunučadi i sedmoro čukununuka, a ukupno ih je više od 50 sa snajama i zetovima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na njenom stotom rođendanu rekla je da joj svi čestitaju i kažu da živi još sto godina, a pop je rekao da će živjeti 150 pa se boji da ne ostane stvarno toliko.

– Mnogo je, mnogo – kazala je tada slavljenica koju su uvijek svi slušali i lijepo se slagali.

Zagorka nije imala lak život. Muž joj je bio zidar, uglavnom stalno na terenu, pa je ostajala sama i brinula o kući i djeci. Uvijek je, vele njeni potomci, bila vrijedna i vrsna domaćica od koje i danas ima šta da se nauči, a mnoge od njih naučila je da pletu i štrikaju, kao i mnogo drugih korisnih stvari.

Baka, prabaka i čukunbaka Zagorka nema tajni recept za “doživjeti stotu i još više’”, ali “otkriva” da je voljela domaći sir i bijeli mrs i nije jela kupovno, već samo što ona spremi. Kaže i da ne gleda uopšte televizuju i da je zato i dočekala ovako duboku starost. Radila je ono što je najbolje za njenu porodicu, uzdala se u se i gledala da živi časno i pošteno, pomagala gdje god je mogla i eto je na početku svog 103. proljeća, pišu Lozničke novosti.

Zagorka Radnić, žena koja sa životom druguje 1.224 mjeseca, proslavila je rođendan okružena ljubavlju, pažnjom i poštovanjem. Ima li ljepšeg poklona?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA