Kako ukloniti fleku od ulja koje je iscurjelo iz auta

Ulje koje curi iz automobila je vrlo toksično i može da prodre duboko u zemljište, a samim tim i u podzemne vode!

Kako ukloniti fleku od ulja koje je iscurjelo iz auta
FOTO: Depositphotos

Na kraju krajeva i ružno izgleda kada imate crne fleke na vašem prilazu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ipak, mrlje od ulja možete ukloniti sa nekoliko jednostavnih metoda čišćenja. Možete ga skinuti koristeći uobičajene proizvode za domaćinstvo, kao što su sapun za suđe i soda bikarbona. Osim toga, možete naći proizvode namijenjene baš za ovaj problem. 

Za prilazne puteve na nagibu, počnite od najviše tačketako da prljava voda i ostaci ne bi tekli preko dijelova koje ste već očistili. Pazite na biljke okolo kada koristite sredstva za čišćenje. 

Zapamtite: Ulje je zapaljivo. Budite pažljivi u čišćenju prosutih materija i bezbjedno odbacite sve materijale koji su bili u kontaktu sa uljem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako koristiti proizvode za domaćinstvo za uklanjanje ulja sa prilaza?

Uobičajeni proizvodi za domaćinstvo kao što su soda bikarbona, sapun za suđe, pa čak i deterdžent za veš, ali i mačji pijesak, su glavni alati za borbu protiv mrlja od ulja. Evo kako da koristite kućne potrepštine da se riješite mrlja od ulja na prilazu.

1) Upijte višak ulja: Počnite tako što ćete apsorbovati ulje koje se nalazi na površini prilaza. Ultra upijajuća svojstva mačjeg pjeska čine ga idealnim materijalom za ovaj zadatak. Pospite mačji pijesak preko svježe mrlje i pustite da upije ulje. Uklonite i bacite otpad za mačke. Isperite sve preostale ostatke vodom.

2) Piling: Kada mačji pijesak upije višak ulja, dobro isperite mrlju pastom od sode bikarbone i vode, a zatim isperite čistom vodom. Soda bikarbona je blaga alkalija koja je efikasna u rastvaranju prljavštine i masti.

3) Pjena i ispiranje: Formulisan za uklanjanje masnoće, sapun za suđe je još jedno efikasno rješenje za tretiranje mrlja od ulja na prilazu. Isprskajte malo sapuna za suđe na mrlju od ulja. Očistite mrlju snažnom četkom. 

4) Isperite sapun vodom: Ponavljajte postupak dok mrlja od ulja ne izblijedi.

Kako očistiti ulje sa prilaza deterdžentom za veš?

Ako imate pri ruci deterdžent za veš u prahu isprobajte ovaj metod za tretiranje mrlja od ulja na prilazu.

Nanesite deterdžent: Pospite deterdžent u prahu preko izlivenog ulja. Pažljivo nanesite dovoljno tople vode preko deterdženta za veš da se formira pasta.

Ribajte: Trljajte mjesto tvrdom najlonskom četkom oko dva minuta, a zatim ostavite da odstoji 15 minuta.

Ispiranje: Trljajte mjesto još jedan minut, a zatim isperite deterdžent za veš čistom, toplom vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA