Naglo zahlađenje otjeralo kratke rukave, ali od srijede toplije

U Republici Srpskoj za danas je prognozirano naglo zahlađenje sa kišom u nižim, susnježicom u višim predjelima i očekivanim udarima vjetra od 50 do 80 kilometara na čas.

Naglo zahlađenje otjeralo kratke rukave, ali od srijede toplije

Postepeni porast temperature vazduha očekuje se od srijede, 29. marta, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Danas poslije podne uslijediće zahlađenje sa padavinama koje će se premještati od sjevera ka jugu i istoku – u nižim predjelima padaće kiša, a u višim predjelima uz pad temperature vazduha kiša će preći u susnježicu i snijeg.

Popodne će jačati sjeverni vjetar prvo na sjeveru, a uveče u svim predjelima.

Očekuju se udari vjetra od 50 do 80 kilometara na čas.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U brdsko-planinskim predjelima jak i olujni vjetar i snježne padavine mogu uzrokovati nanose, vijavice i smetove na putevima.

Tokom naredne noći vjetar će slabiti na sjeveru, a jak do olujni će i dalje duvati u Hercegovini.

Maksimalna temperatura vazduha biće od devet do 15, u višim predjelima od pet stepeni Celzijusovih, dok će uveče biti sve hladnije.

Sutra ujutru biće hladno i vjetrovito uz slab mraz. Na istoku će biti oblačnije, u ostalim predjelima pretežno vedro. Oko rijeka i po kotlinama ponegdje će biti magle.

Tokom dana biće hladno i vjetrovito uz sunčane periode i postepeno naoblačenje.

Popodne će u višim predjelima padati slab snijeg, a u nižim predjelima na istoku slaba kiša i susnježica. Na jugu ostaje pretežno sunčano.

Vjetar će biti umjeren do jak sjevernih smjerova, u Hercegovini i na planinama ponegdje uz olujne udare.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus dva do dva, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusovih, a maksimalna od tri do devet, na jugu do 12 stepeni.

Postepeni porast temperature uz sunčane periode i umjerenu oblačnost prognoziran je za srijedu, 29. mart.

Jutro će biti pretežno vedro i hladnije uz slab mraz, a tokom dana uslijediće postepeni porast temperature uz sunčane periode i umjerenu oblačnost. Na jugu će biti pretežno sunčano.

Vjetar će postepeno oslabiti.

Minimalna temperatura iznosiće od minus četiri do nula, u višim predjelima od minus osam, a maksimalna od osam do 14 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 30. marta, biće toplije sa sunčanim periodima, a nakon postepenog naoblačenja od sjevera i zapada kasnije popodne na sjeveru se očekuje prolazna kiša.

U noći na petak kiša će zahvatiti većinu predjela.

Minimalna temperatura vazduha biće od jedan do šest, u višim predjelima od minus dva, a maksimalna od 12 do 18 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA