Bijeljina: Internacionalni festival muzike "Primavera" od 30. marta do 2. aprila

U organizaciji Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije” održaće se sedmi po redu Internacionalni festival muzike ”Primavera”.

Bijeljina: Internacionalni festival muzike "Primavera" od 30. marta do 2. aprila

Četvrodnevna manifestacija praznika za uši održaće se od 30. marta do 2. aprila 2023. godine u prelijepom ambijentu Etno sela ”Stanišići”. Festival je takmičarskog karaktera i ove godine okuplja preko 550 učesnika iz cijelog regiona iz 85 obrazovnih institucija iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Učesnici će se takmičiti u disciplinama: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, duvači (truba, flauta, klarinet) i solfeđo u ukupno 57 starosnih kategorija, a takmičare će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga iz regiona.

Pored toga što je riznica mladih muzičara Festival je ”Primaveru” stavio u sam vrh takmičenja osmislivši nagradu ”JA SAM UČENIK ŠKOLE” koja će dati mogućnost učenicima škola da se takmiče i osvoje nagradu za svoju školu, a koja će se ogledati u pianinu marke Feurich na kojem će ne samo takmičar, pobjednik imati priliku da svira već i druga djeca, učenici škole. Ove godine sponzor glavne nagrade je GRAD BIJELJINA.

Ovom nagradom, Festival Primavera želi da kao Festival sa najvećim brojem takmičara da svoj doprinos u razvoju i unapređenju kvaliteta obrazovanja i obrazovnih institucija, kao i da pruži prijateljsku platformu podrške budućim mladim umjetnicima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U četvrtak, 30. marta sa početkom u 20 časova, na svečanom koncertu povodom otvaranja Festivala nastupiće klavirski duo Dragomir Bratić i Marija Gođevac iz Beograda, a Festival će otvoriti gradonačelnik dr Ljubiša Petrović.  

Zatvaranje takmičenja kao i svečana dodjela glavne nagrade – pijanina će se održati u nedelju, 2. aprila u 20.30 časova, a kako je grad sponzor ove vrijedne nagrade, istu će dodijeliti gradonačelnik dr Ljubiša Petrović.

Svi takmičarski sadržaji su otvoreni za javnost.

PROGRAM

Četvrtak, 30.03.2023.
KLAVIR SOLO IV, V kategorija 
KLAVIRSKI DUO – IV kategorija
Svečano otvaranje Festivala u 20h, Koncert klavirski duo: Dragomir Bratić – Marija Gođevac

Petak, 31.03.2023.
KLAVIR SOLO – III i Baby kategorija 
KLAVIRSKI DUO - III  i Baby kategorija
HARMONIKA
SOLO PJEVANJE

Subota, 01.04.2023.
KLAVIR SOLO – II kategorija i Pretkategorija
KLAVIRSKI DUO – II kategorija i Pretkategorija
DUVAČI
VIOLINA – Baby, Pretkategorija, I, II kategorija

Nedelja, 02.04.2023.
GITARA
SOLFEĐO
KLAVIR SOLO –I kategorija
KLAVIRSKI DUO - I kategorija
VIOLINA – III, IV i V kategorija
Svečano zatvaranje Festivala i dodjela GLAVNE NAGRADE – 20.30 časova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA