Danas nastavak sjednice, na dnevnom redu i izbor potpredsjednika parlamenta

U Banjaluci će danas biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude izabran potpredsjednik Narodne skupštine iz SDS-a.

Danas nastavak sjednice, na dnevnom redu i izbor potpredsjednika parlamenta
FOTO: Srna

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević rekao je juče Srni da će njihov prijedlog biti Milan Petrović.

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje i Izvještaja Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske o stanju na tržištu hartija od vrijednosti, o radu i finansijskom poslovanju Komisije za 2021. godinu.

Pred poslanicima će biti i Izvještaj o radu Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2021. godinu, kao i prijedlog ovogodišnjeg budžeta ove komisije.

Narodna skupština će razmatrati i izvještaje o radu Pravobranilaštva Republike Srpske, kao i Garantnog fonda Srpske za 2021. godinu, te Poseban izvještaj Ombudsmana za djecu - Pravo djeteta koje se nalazi u stanju socijalne potrebe na smještaj u ustanovu.

Na dnevnom redu su i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Srpske za 2021. godinu i godišnji revizorski izvještaj za 2022. godinu.

U nastavku sjednice biće razmatrani i izvještaji o radu Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske i o radu Komisije za žalbe za 2021. godinu, te Informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom prošle godine.

Sjednica Narodne skupštine biće nastavljena u 10.00 časova. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    13°C
  • 23:00

    11°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

87 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI