Ekipa Crvenog krsta Bijeljina osvojila drugo mjesto na Državnom takmičenju pružanja prve pomoći

U subotu je u Orašju održano 19. Državno takmičenje u pružanju prve pomoći gdje je omladina Gradske organizacije Crvenog krsta osvojila drugo mjesto. Samim tim je potvrđen kvalitet prethodno osvojenog prvog mjesta na Republičkom takmičenju.

Ekipa Crvenog krsta Bijeljina osvojila drugo mjesto na Državnom takmičenju pružanja prve pomoći

Instruktor tima Snežana Antunović, Sergej Vanovac (kapiten), Leonora Mitrović, Rada Bojanić, Jelena Dragičević, Jelena Radovanović i Miljana Milanović kao tim prve pomoći a Darija Mitrović, Teodora Marković i Katarina Mijatović kao dio ekipe markiranata, šminkera i glumaca su još jednom pokazali sprenost da reaguju u najkritičnijim momentima kako bi spasili nečiji život. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Za mene lično, oni su i ovaj put prvaci imajući u vidu činjenicu da znam u kakvim uslovima treniraju i sa kakvom opremom raspolažu. Mi kao organizacija ulažemo koliko smo u mogućnosti ali to nije dovoljno obzirom da je oprema prilično skupa, samo jedna lutka za vježbu reanimacije je oko 4,000.00 KM dok je jedna profesionalna torba prve pomoći između 400.00 i 600.00 KM prazna. Nakon osvojenog prvog mjesta na republičkom takmičenju Gradska uprava nam je obezbijedila lutku za reanimaciju koja je i te kako doprinijela kvalitetnijoj obuci. Ubijeđen sam da ukoliko osnažimo svoje kapaciteta u vidu opreme srebrne medalje možemo ostaviti kao uspomene jer je svaka sljedeća zlatna. Međutim, oprema je jako važna za stvarnu potrebu pružanja prve pomoći. Naši volonteri često učestvuju u raznim manifestacijama, sportskim turnirima, javnim okupljanjima i koncertima gdje je profesionalna oprema neophodna. Početkom Aprila mjeseca potpisujemo sporazum o saradnji sa turističkom agencijom Happy Travel koji se tiče pratnje školskih jednodnevnih izleta. Volonteri iz tima prve pomoći će biti pratioci jednodnevnih izleta osnovnih škola u cilju pružanja prve pomoći ukoliko je to potrebno, poručio je Aleksandar Savić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prva pomoć je jedna od onih aktivnosti koja se posebno njeguje u Crvenom krstu Bijeljina. To je aktivnost koja se vezuje za organizaciju Crvenog krsta u cijelom svijetu i po čemu je Crveni krst svuda prepoznatljiv.

Prva pomoć je čin spasavanja života, ali je takođe odraz humanosti, altruizma i osjećaja za potrebe drugih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 14:00

    17°C
  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    10°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

141 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

323 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 10:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI