Lopare: Dvadesetogodišnja borba za pomoć invalidnim licima

Udruženje paraplegičara oboljelih od dječije paralize i ostalih trajnih invaliditeta opštine Lopare već 20 godina se bori da pomogne svojim članovima, prije svega u zapošljavanju, ali i u snabdijevanju najosnovnijih svakodnevnih pomagala za sve vrste invaliditeta, rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Pero Savić.

Lopare: Dvadesetogodišnja borba za pomoć invalidnim licima

Savić je rekao da ovo udruženje okuplja članove sa svim oblicima invaliditeta, te da u ovoj maloj opštini ne postoji nijedna druga organizacija koja se bavi ovim problemima. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Postojimo od 2003. godine, opstajemo i aktivno funkcionišemo u borbi za položaj i prava ovih osoba, imamo oko 70 članova, što je nestalna cifra”, naveo je Savić.

On je naglasio da ih najvećim dijelom podržava Savez paraplegičara Republike Srpske koji im sve tranše redovno isplaćuje, a finansiraju se i apliciranjem za projekte.

“Trenutno smo aplicirali jedan projekat prema Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, opština nam izlazi u susret jer nam ne naplaćuje poslovni prostor i ostale komunalne troškove, a pomažu i donatori”, istakao je Savić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je izrazio zahvalnost dijaspori koja Udruženje snabdijeva i ortopedskim i ostalim pomagalima neophodnim za sva lica sa invaliditetom.

“Od države smo imali mogućnost i finansirali smo dosta projekata, odnosno javnih poziva prema Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida”, rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA