NOVI KONCEPT "OTVORENIH VRATA" GRADSKE UPRAVE U uređenju našeg grada moramo svi učestvovati

Gradska uprava Bijeljina uvodi novi koncept "Otvorenih vrata" kako bi unaprijedila funkcionianje i kako bi svi građani imali adekvatne, pravovremene informacije, ali i mogućnost da postave pitanja, riješe nedoumice i daju prijedloge.

NOVI KONCEPT "OTVORENIH VRATA" GRADSKE UPRAVE U uređenju našeg grada moramo svi učestvovati

Otvorena vrata Gradske uprave će sada biti koncipirana po tipu tematskih pitanja/posjeta. Pojašnjenje je dao gradonačelnik Ljubiša Petrović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je poručio stanovnicima Bijeljine da će svake subote ili jednog poslijepodneva u nedjelji moći da posjetite Gradsku upravu i postave pitanja iz najavljene teme ljudima koji su glavni i odgovorni za datu tematiku. 

- Jedne subote biće tema asfaltiranje, ispred Stambeno-komunalnog predstavnici će biti tu i odgovarati na pitanja, objašnjavati gdje je problem imovinsko-pravne prirode, kada se mogu očekivati radovi u nekoj ulici ili selu, šta su nam limitacije vezano za radove, ko ima prioritet i zašto. Pozvaćemo kao gosta Gradske uprave direktora ’’Toplane’’ pa će sugrađani moći da pitaju sve vezano za nove priključke, cijene grijanja, radove... Na pitanja vezana za urbanizam - sve u vezi gradnje, dozvola, regulacionih planova, izmjena regulacionih planova, odgovaraće predstavnici Odjeljenja za prostorno uređenje i predstavnice Direkcije za izgradnju i razvoj grada. Zatim imaćemo razgovor sa direktorom „Komunalca“ gdje će građani moći da pitaju sve u vezi komunalne higijene (ko i kako određuje broj kontejnera po broju stanara/zgrada, nedjeljni broj odvoženja smeća, od čega i od koga zavise pomenute stavke...). Biće organizovan i razgovor građana sa rukovodstvom AD „Vodovod i kanalizacija“, razgovor sa predstavnicima Odeljenja za društvene djelatnosti, teme vezane za subvencije - ko i kako ima pravo na iste, mjere pronatalitetne politike, novi projekti (tematski će biti organizovane posjete) kao i razgovor sa predstavnicima Komunalne policije, naveo je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović.

Teme i goste/nadležene u Gradskoj upravi će redovno najavljivati, a raspored će moći da se prati na sajtu Grada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Duboko vjerujem da koncept transparentnosti i slobode je jedini ispravan, u uređenju našeg grada moramo svi učestvovati, boljem životu svih nas moramo svi doprinositi i jedino pošten i predan rad mogu dati rezultate kojima ćemo svi biti zadovoljni, poručio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA