Ministarstvo: Niz mjera za bolji položaj boračke populacije

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske opredijeljeno je za donošenje mjera za poboljšanje statusa boračke populacije Srpske čiji će rezultati vrlo brzo biti vidljivi, izjavio je danas u Banjaluci resorni ministar Danijel Egić.

Ministarstvo: Niz mjera za bolji položaj boračke populacije

Egić je naveo da će jedan od prioriteta biti zapoljšavanje djece poginulih boraca, iako postoje problemi u smislu da je na tim spiskovima oko 900 nekvalifikovanih radnika koje je teže zaposliti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Već smo počeli da tražimo rješenja za određena pitanja. Mislim da ćemo vrlo brzo vidjeti rezultate", rekao je Egić nakon sastanka sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/.

Predsjednik BORS-a Radan Ostojić naveo je da borci imaju četiri zahtjeva - uvođenje prava na jedinstveni borački dodatak, povećanje ličnih i porodičnih invalidnina, pomoć licima optuženim i osuđenim za ratne zločine i zapošljavanje djece poginulih boraca.

"Ova pitanja smo postavili kao najveći problem i ministar je saglasan da su to gorući problemi", rekao je Ostojić i dodao da će uskoro imati sjednicu Predsjedništva BORS-a na koju će biti pozvan resorni ministar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sagovornici su još jednom osudili nedavni događaj u Derventi kada je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odlikovao 103. brigadu HVO-a, te poručili da takav čin vrijeđa žrtve i da se mora pronaći odgovorna osoba koja je to dozvolila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    10°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

113 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI