Srpska dobija Srednju školu za policiju

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o osnivanju Javne ustanove Srednje škole unutrašnjih poslova.

Srpska dobija Srednju školu za policiju

Kako se navodi u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS, razlozi za osnivanje navedene škole su dugoročno rješenje pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavak tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanje nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama.   TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Prethodno je Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova za osnivanje Srednje škole unutrašnjih poslova Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske utvrdila da su ispunjeni uslovi za osnivanje škole s obzirom da postoji potreba za školovanjem u zanimanju policajac - tehničar za policijske poslove, da su obezbjeđena sredstva za osnivanje i rad škole, prostor, oprema i nastavna sredstva u skladu sa pedagoškim standardima i normativima, potreban broj nastavnika i stručnih saradnika, obezbjeđeni uslovi za obavljanje praktične nastave, fiskulturna sala i najmanje jedno igralište na otvorenom. Upis učenika u školsku 2023/24. godinu u Srednju školu unutrašnjih poslova biće definisan konkursom koje će raspisati sama ustanova", navode iz Vlade RS.

Dalje je Vlada usvojila Odluku o broju studenata koji se upisuju u prvu godinu studija prvog i drugog ciklusa u akademskoj 2023/2024. godini na javnim visokoškolskim ustanovama.

"Ovom odlukom odobrava se upis 4.782 studenta u prvu godinu studija prvog ciklusa, od toga  2.655 studenata na Univerzitet u Banjaluci i 1.847 studenata na Univerzitet u Istočnom Sarajevu. Pored toga, odobrava se upis 220 studenata na Visoku medicinsku školu u Prijedoru i 60 studenta na Visoku školu za turizam i hotelijerstvo u Trebinju. Istom odlukom odobren je upis 1.914 studenata u prvu godinu studija drugog ciklusa u akademskoj 2023/24. godini na javne visokoškolske ustanove u Republici, od tog broja 1.005 studenata na Univerzitet u Banjaluci i  909 studenata na Univerzitet u Istočnom Sarajevu", navodi se u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vlada RS donijela je Odluku o izradi Strategije upravljanja mineralnim sirovinama Republike Srpske za period 2024-2033. Vlada je usvojila i prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, Uredbu o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, kojom se uređuje način izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja izazvanog SARS-CoV-2 (kovid 19). 

"Ova Uredba donosi se s obzirom na to da važeća Uredba o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19  prestaje da važi 31. marta 2023. godine. Uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u 'Službenom glasniku Republike Srpske', a prestaje da važi 30. juna 2023. godine", ističe se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI