Twitter ukida stare oznake za verifikaciju od 1. aprila

Zastarjeli verifikovani korisnici moraće da plate kako bi zadržali svoj status.

Twitter ukida stare oznake za verifikaciju od 1. aprila
FOTO: Depositphotos

Uskoro će korisnici sa prethodno verifikovanim Twitter nalozima izgubiti svoje kvačice osim ako ne plate.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Twitter je najavio da će 1. aprila "početi da ukida zastarjeli verifikovani program i stare provjerene kvačice".

Nikada nije bila tajna da je kompanija to namjeravala da uradi. Twitter Blue je prvi put pokrenut u novembru 2022. godine. 

Zatim, šef kompanije Ilon Mask rekao je da "postoji previše korumpiranih naslijeđenih plavih verifikacionih oznaka". 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mask je tada naveo da će ih kompanija uklanjati u narednim mjesecima.

Izgleda da je došlo vrijeme da stari verifikovani korisnici izgube svoje "plave kvačice" ili će to možda biti prvoaprilska šala Twitter-a. 

Mask, na kraju krajeva i misli da je zabavan. Takođe, nejasno je da li Twitter planira da ukine oznake odjednom ili po određenim grupama.

Twitter-ova najava za zastarjele verifikovane korisnike stigla je baš u trenutku kada su pretplate na Twitter Blue postale dostupne širom svijeta. Ranije je usluga bila dostupna samo u određenim regionima, ali nove promjene omogućuju uslugu dostupnom za većinu ljudi.

Pored toga što će dobiti "plavu kvačicu" pored svojih korisničkih imena, pretplatnici koji plaćaju moći će da kreiraju tvitove dužine od 4.000 karaktera, uređuju svoje postove i imaju više mogućnosti. 

Proširenje Twitter Blue usluge je neophodno ako Twitter želi da postigne Musk-ov cilj i dobije polovinu svojih prihoda od pretplata. Treba samo sačekati i vidjeti da li dovoljno ljudi širom svijeta spremno da plaća 8 dolara mjesečno (odnosno 11 dolara, ako koriste Twitter na iOS-u) za sve mogućnosti koje pruža Twitter Blue.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA