Učenica iz Ugljevika osvojila Gran pri na takmičenju recitatora poezije na ruskom jeziku

Na takmičenju u recitovanju na ruskom jeziku, održanom u Ruskom domu u Beogradu, učestvovala su 74 recitatora u kategoriji ruski kao strani jezik.

Učenica iz Ugljevika osvojila Gran pri na takmičenju recitatora poezije na ruskom jeziku

Učenica Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, Katarina Pajić osvojila je Gran pri nagradu sa osvojenih 118 bodova dok je Snežana Despotović zauzela 13. mjesto osvojivši 100 bodova.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Njih je za takmičenje pod nazivom „Očaravajući stihovi“ pripremila nastavnica ruskog jezika Katarina Radovanović.

Takmičenje u recitovanju poezije na ruskom jeziku „Očaravajući stihovi“ se održava jednom godišnje u okviru programa, posvećenog Svetskom danu poezije i okuplja učenike osnovnih, srednjih škola i gimnazija. Učesnici se takmiče u nekoliko kategorija, među kojima je i kategorija za djecu koja ne uči ruski jezik u školi.


Katarina Pajić

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zadatak da ocjeni recitatore i proglasi najbolje imao je žiri u sastavu: Zoran Stefanović, pisac, dramaturg, izdavač, međunarodni kulturni aktivista, predsjednik Udruženja dramskih pisaca Srbije, Ana Zogović, profesor ruskog jezika, prevodilac, glumica Akademskog pozorišta AKUD „Branko Krsmanović” u Beogradu, Radmila Šehić, pjesnikinja, članica Udruženja književnika Srbije, jedan od osnivača i prvi predsjednik Udruženja ljekara pisaca „Vidar“.

Svoje umijeće je ove godine pokazalo oko 70 učenika osnovnih škola i 30 učenika srednjih škola i gimnazija iz različitih gradova Srbije i Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA