Kako se otarasiti dosadnih virusnih bradavica?

Koža je, kao najveći čovekov organ, podložna različitim promenama koje mogu biti posledica mnogobrojnih faktora, kao što su spoljni uticaji, genetske predispozicije i stil života koji vodimo. Najčešće su to bezazlene i benigne promene koje ne predstavljaju pretnju po čovekovo zdravlje, ali zbog specifičnog izgleda, mogu poljuljati naše samopouzdanje i učiniti da se osećamo nezadovoljno sopstvenim izgledom. Jedna od čestih neželjenih pojava jesu virusne bradavice - potpuno bezopasne izrasline na koži koje predstavljaju estetsku smetnju i imaju sklonost da se brzo šire.

Kako se otarasiti dosadnih virusnih bradavica?

Iz tog razloga, neophodno je potražiti pomoć stručnjaka kako bismo se efikasno rešili ovih upornih kožnih promena. U nastavku pročitajte koji su uzročnici nastanka bradavica i kojim metodama se uspešno mogu ukloniti ove nesavršenosti sa kože. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Šta su bradavice i kako nastaju?

Bradavice su benigne izrasline na koži i nastaju kao posledica delovanja humanog papiloma virusa (HPV), koji izaziva promene na ćelijama i hiperplaziju epitela. Mogu se manifestovati kao pojedinačne promene ili kao multiple bradavice, a čovekov imunološki sistem igra veliku ulogu u njihovom nastanku, kao i sprečavanju. Njihova veličina varira između jednog i četiri milimetra, a mogu biti u boji kože ili tamnije. Virusne bradavice su prenosive, a virus se lako prenosi sa jedne osobe na drugu. Pretpostavlja se da su stres i narušen imunitet glavni okidači za njihov nastanak, a kada se jednom pojave, izazivaju nezadovoljstvo i nesigurnost kod nosioca virusa, iako ne predstavljaju rizik po čovekovo zdravlje.

Inovativne metode lečenja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Budući da izazivaju negativne emocije i izvor su čovekove nesigurnosti, mnogi se odlučuju na uklanjanje ovih dosadnih kožnih izraslina. Način tretiranja bradavica zavisi od mnogobrojnih faktora koji su uglavnom individualne prirode, a odnose se na godište pacijenta, vrstu bradavica, kao i mesta na kome se nalazi, i eventualnu rezistentnost pojedinca na određenu vrstu terapije. Iz tog razloga, neophodno je obratiti se stručnom licu koje će odrediti adekvatnu terapiju i ispratiti sve korake lečenja. Metoda radio-talasima pokazala se veoma efikasnom za skidanje bradavica, jer je maksimalno precizna, bezbolna i daje dugoročne rezultate. Procenat izlečenja dostiče čak 97%, a procedura traje svega dvadesetak sekundi, i najčešće je dovoljan samo jedan tretman.

Vrste bradavica i mesta na kojima se javljaju

Postoji nekoliko vrsta bradavica i mogu se javiti gotovo bilo gde na telu, a ipak najčešće izdvajamo prste šaka, predeo oko očiju i tabane. Za končaste bradavice karakteristično mesto je predeo oko usana, vrat i lice. Zaravnjene bradavice rasprostranjene su po celoj površini lica i imaju sklonost da se neprestano vraćaju, stoga je neohodno dati lokalnu terapiju kako bi se njihova ponovna pojava izbegla. Takođe, veoma pristune su i genitalne bradavice, takozvani kondilomi, koje zahvataju genitalnu regiju i izuzetno se lako prenose polnim putem. Da bi se uspešno uklonile, neophodno je lečenje oba partnera. Bradavice oko nokatnih ploča se pojavljuju kao otvrdnuće kože i mogu da naruše zdrav rast noktiju i u potpunosti izdignu ploču nokta. Izuzetno bolne mogu biti one koje se nalaze na tabanima (mozaične), jer trpe pritisak celog tela, a pacijenti ih često ne razlikuju od kurjeg oka.

Važnost konsultacije sa stručnim licima

Iako ove kožne izrasline ne pradstavljaju ozbiljan zdravstveni problem, zbog svoje specifičnosti i čestog vraćanja, trebalo bi izbegavati samostalno uklanjanje u kućnim uslovima. Iako na internetu postoje različite metode za kučno lečenje i informacije o narodnim lekovima čija delotvornost se posebno nagašava, ovakav način tretiranja može izazvati dodatne komplikacije poput povreda i rana, a i mogućnost zaraze se povećava. Neophodno je u celokupan proces uključiti stručno lice koje je obučeno za ovakve medicinske intervencije i koje će vam pružiti sve neophodne informacije, te predložiti odgovarajući tretman u skladu sa vašim trenutnim stanjem.

Svaka promena na kožu nije prijatna i izaziva određenu vrstu straha i nesigurnosti. Kada su u pitanju bradavice, treba isključiti bilo kakvu mogućnost ozbiljnijeg zdravstvenog problema, ali ostaje nam onaj estetski - zbog koga se osećamo nesigurno i želimo da ih što pre eliminišemo. Kako biste se uspešno rešili ovih upornih kožnih izraslina, posavetujte se sa medicinskim osobljem i potražite neophodnu stručnu pomoć .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA