Ljubav kao motiv: Tajlanđanka se krstila u Bijeljini

Tajlanđanku Aj, ljubav prema suprugu Viktoru, Bijeljincu, dovela je u Semberiju. I neobjašnjivi putevi ljudskih sudbina se ne završavaju tu – ona se danas u crkvi u Donjem Brodcu kod Bijeljine krstila i primila pravoslavnu vjeru.

Ljubav kao motiv: Tajlanđanka se krstila u Bijeljini
FOTO: rtvbn

Aj, punim imenom Kulnari, i Viktor su se upoznali na Tajlandu. On je programer, poslom je prije nekoliko mjeseci stigao u daleku zemlju, i tu slučajno upoznao ljubav svog života. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Bio sam tamo tri mjeseca. Od tamo sam radio i odmarao. I tu smo se upoznali i zavoljeli. Onda se brzo sve desilo, došla je ona ovdje, tu je tri mjeseca i vjenčali smo se”, kaže 28- godišnji Viktor.

“Naša priča je nevjerovatna. Ja sam iz Bangkoka, a upoznali smo se u sasvim drugom gradu gdje sam boravila tri dana, i sreli smo se poslednje večeri mog boravka... Pričali smo, sreli se ponovo, i nakon dva mjeseca, iznenada me pitao - Hoćeš li da se udaš za mene?”, nadovezuje se 26-godišnja Aj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rekla je – Da! Ubrzo dolazi u Bijeljinu, gdje su se i vjenčali, a onda je Aj otišla i korak dalje i izrazila želju da primi vjeru svog muža i krsti se u pravoslavnoj crkvi u Brocu kod Bijeljine.

“Ja sam bila budistkinja, i kada sam počela da istražujem više o pravoslavlju i Isusu Hristu, o čemu nisam znala puno, zapanjila sam se saznanjem da je preuzeo sve ljudske grijehe na sebe i stradao. Moram Vam reći, sada dok sam se krstila, bila sam na ivici da zaplačem. Osjetila sam Njegovo prisustvo u srcu, i osjetila sam da je prihvatio i mene...”, očiju punih suza i puna utisaka priča mlada Tajlanđanka.

Pošto je dobila vizu na tri mjeseca, uskoro ponovo nakratko putuju za Tajland. Ono što joj se najviše sviđa ovdje je priroda.

“Sviđa mi se priroda, ljudi, saobraćaj, takođe. U Tajlandu je sve ubrzano, užurbano, puno gužve, ovdje je mnogo mirnije i laganije. Takođe, sviđa mi se kako odvajate kvalitetno vrijeme za hranu. To je kao ritual. Tamo, brzu hranu u bilo koje doba dana i noći možete pronaći na svakom
koraku. Ovdje se više pažnje posvećuje tome, i to prosto nije nešto što radite usput. Mnogo je zdravije, sviđa mi se...”, kaže Aj.

“Nisam znao kako će da bude, ipak je ona iz Bangkoka koji je mnogo veći nego bilo šta ovdje. Mada je ona ionako željela da se preseli u neku manju sredinu odatle. Tako da joj je promjena prijala. Jedini problem je bila hladnoća, pošto je došla početkom marta, ali navikla se”, dodaje
Viktor.

Slaže se i njegova supruga:

“Svi su me sjajno prihvatili! Izvan očekivanja! Svi mi govore, sada si dio nas. Njegova mama me ljubi svaki dan, govori mi da sam joj kćerka, da me Bog poslao ovdje... Njegov tata ne priča dobor engleski, ali se trudi, stalno me pita šta mi treba, njegovi prijatelji isto tako”.

A ova priča je i još jedna potvrda riječi velikog Meše, da je “Ljubav jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati, niti joj tražiti razlog”...

Aj polako uči srpski i za kraj, uz širok osmijeh nam poručuje:

“Dobar dan. Ja pričam malo srpski. Izvini. Hvala...”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA