Bijeljinskim osnovcima održano predavanje u okviru kampanje "Rastimo sigurno"

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina održali su danas predavanje učenicima drugog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" o tome kako da se ponašaju prilikom dolaska u školu ili u slučaju da se izgube, u okviru kampanje "Rastimo sigurno", a povodom Međunarodnog dana nestale djece.

Bijeljinskim osnovcima održano predavanje u okviru kampanje "Rastimo sigurno"

Policijski službenici su učenicima ukazali na bezbjedno kretanje od kuće do škole, te na koji način da postupe u slučaju da im nestane drug ili drugarica.

Pomoćnik komandira Policijske stanice dva Srećko Banjić rekao je da su svi nadležni organi uključeni u protokol u slučaju sumnje da je dijete oteto. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



"U pronalazak nestalog djeteta i djeteta za koje se sumnja da je oteto uključene su kompanije koje upravljaju društvenim mrežama, mediji, građani. Osim fotografija i podataka koje o nestalom izbacuju, dobija se i informacija o kritičnoj lokaciji", naveo je Banjić.

On je dodao da je danas održano predavanje djeci drugih razreda jer ih roditelji dovode u školu do trećeg razreda, a onda idu sami.

"Ovim edukacijama pripremamo ih za septembar, za treći razred, da znaju kako da se ponašaju, s kim mogu da idu, ko treba da dođe po njih, a ako su sami upozorili smo ih s kim treba da idu od kuće do škole i obrnuto", rekao je Banjić novinarima.

On kaže da djeca ne treba da idu čak ni sa nekim poznatim ako im roditelji nisu rekli da će ta osoba doći po njih.



"Djeca ne treba da komuniciraju na ulici sa nepoznatima, ne treba da se kreću van grupe i ako imaju mogućnost treba da idu do škole sa drugom ili drugaricom. Ne treba da napuštaju školsko dvorište bez nadzora, a ako ga napuštaju obavezno da traže odobrenje nastavnika", rekao je Banjić.

Preventivna kampanja "Rastimo sigurno" realizuje se povodom 25. maja - Međunarodnog dana nestale djece.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA