Petrović: Hrabro nastavljamo koračanje za svu našu djecu, za našu Bijeljinu, za našu Republiku Srpsku

"Domaćini u Dragaljevcu su nas ispratili, djeca u Vršanima nas sačekala i ispratila, slike zbog kojih se živi i zbog kojih se mre", napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je juče krenuo pješke na put ka Banja Luci na “Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske”.

Petrović: Hrabro nastavljamo koračanje za svu našu djecu, za našu Bijeljinu, za našu Republiku Srpsku

"Danas je Spasovdan, dan kada se Isus Hristos poslednji put javio učenicima i zapovidio im da idu po svijetu i propovijedaju Jevanđelje, zatim se vaznio na nebo čime je završio svoje djelo spasenja. Mi nastavljamo naš ''Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske'', danas definitivno izlazimo iz Bijeljine, i krećemo dalje put Banjaluke. I ovaj sveti dan i današnje korake posvećujemo djeci i obrazovanju. Na Spasovdan želimo da ukažemo na to da obrazovanje i ulaganje u djecu je jedini SPAS opstanka naroda na ovim prostorima. Svjedoci smo odliva mozgova iz Republike Srpske, dužni smo da ulažemo u škole, obrazovanje, usavršavanje djece. I ranije sam isticao i danas ću opet, da svoj mandat sam posvetio djeci i obrazovanju", poručio je Petrović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Gradonačelnik je podsjetio šta je to Grad Bijeljina u protekle dvije godine uradio na polju obrazovanja, a to je:

- Nabavka udžbenika za sve osnovce (prvi put u Bijeljini, milionski projekat), istu praksu nastavljamo i ove godine, a idemo i korak dalje te će svi osnovci prije polaska u školu dobiti vaučere od Gradske uprave za kupovinu školskog pribora

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Povećanje broja i visine stipendija (Grad Bijeljina ima najviši iznos stipendija za studente u regionu)

- Prijem za svu djecu koja su postigla republički, državni, regionalni, evropski ili svjetski uspjeh na različitim vidovima takmičenja i nagrada u skladu sa mogućnostima budžeta i obimom postignutog uspjeha

- Podrška za usavršavanje djece u inostranstvu

- Povećanje iznosa subvencija za đačke karte i direktna uplata na račune roditelja

- Povećanje iznosa subvencija za boravak djece u privatnim vrtićima -

- Milionsko izdvajanje za rekonstrukciju i obnovu škola i vrtića

- Nastavak izgradnje Tehničkih radionica (višemilionski projekat)

- Organizovanje naučnih skupova i konferencija, gdje smo najponosniji na održavanje posljednje u saradnji sa BH Futures Foundation ''raSTEM'' gdje je Grad Bijeljina bio domaćin, a predavači su bili najeminentniji stručnjaci.

"Ko god da se Gradskoj upravi obratio za ove dvije godine i da je zatražio finansijsku podršku za usavrašavanje, objavu knjige, organizovanje manifestacije, izložbe, promociju kulturnih događaja i vrijednosti, svako je dobio, potpisao sam sve i jedan zahtjev pozitivno i u skladu sa mogućnostima podržali smo priču. Nažalost iako smo drugi Grad po veličini u Republici Srpskoj, iako smo ''rasadnik'' sjajne djece koja pobjeđuju na državnom, regionalnom, evropskom i svjetskom nivou iz različitih oblasti, iako ta djeca pronose ne samo ime Bijeljine već cijele Republike Srpske, izostala je finansijska podrška, izostala su ulaganja u škole i obrazovne institucije sa republičkog nivoa", naveo je prvi čovjek Bijeljine.

On kaže da će lično, po dolasku u Banjaluku, dostaviti gotove projekte i spisak potreba Grada Bijeljina iz oblasti obrazovanja i kulture.

"Još jednom naglašavam da su resorna ministarstva dužna da narodni novac pravilno raspodjeljuju po gradovima/opštinama, bez obzira ko je gradonačelnik/načelnik i iz koje opcije dolazi! Nisam dužan ni sa kim da se slikam, nikome da ljubim skute, ničiju politiku da podržavam, ali Vaš program mora obuhvatiti sve regije/gradove/opštine podjednako u skladu sa potrebama i brojem stanovnika, to je Vaš posao, to je Vaša dužnost i ne smijem Vas ja podsjećati na to! Hrabro nastavljamo koračanje za svu našu djecu, za našu Bijeljinu, za našu Republiku Srpsku!", poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA