Oduzeta vozila dali MUP-u i Udruženju RVI

Vlada Srpske usvojila je juče tri prijedloga odluke o prenosu vlasništva nad isto toliko oduzetih vozila, od čega su dva, i to pasat i tiguan, dodijeljena MUP-u Srpske, a treće, ford fiesta, pripalo je Udruženju ratnih vojnih invalida (RVI) otadžbinskih ratova grada Banjaluka.

Oduzeta vozila dali MUP-u i Udruženju RVI

Usvojen je Prijedlog odluke o prenosu prava vlasništva nad folksvagen tiguanom, tip 5N, koji je oduzet presudom Osnovnog suda u Doboju od 7. aprila prošle godine, sa Vlade Republike Srpske na Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenose Nezavisne. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prošao je i Prijedlog odluke o prenosu prava vlasništva nad folksvagen pasatom 6, tip 3S, oduzetim presudom Osnovnog suda u Doboju, donesenom 22. septembra 2022. godine, sa Vlade Republike Srpske na Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ista odluka donesena je i za Prijedlog odluke o prenosu prava vlasništva nad ford fiestom, tip JD3, a to vozilo je oduzeto pravosnažnim rješenjem Okružnog suda u Prijedoru od 28. februara 2022. godine, te je vlasništvo sa Vlade Srpske preneseno na Udruženje ratnih vojnih invalida otadžbinskih ratova grada Banjaluka.

Presude o oduzetim tiguanu i pasatu, uprkos pokušajima, nismo uspjeli dobiti od dobojskog suda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U posjedu "Nezavisnih novina" je rješenje Okružnog suda u Prijedoru, a kojim je od vozača D.P. iz Prijedora, koji je napravio brojne prekršaje u saobraćaju, oduzeta ford fiesta (vrijedna oko 3.500 KM), te je imao neplaćene kazne u ukupnom iznosu od oko 14.800 KM.

On je u momentu kad je zaustavljen bio bez važeće vozačke dozvole, a imao je 2,08 g/kg alkohola u organizmu. Sud je utvrdio da je u 2017. godini sedam puta pravosnažno kažnjavan, u 2019. četiri, u 2020. šest, a u 2021. tri puta, i to uglavnom za najteže saobraćajne prekršaje.

Zanimljivo je da je vlasnica vozila Prijedorčanka G.B., za koju se navodi da je ona morala znati da je D.P. višestruki povratnik i da dovodi u opasnost druge učesnike u saobraćaju.

Goran Grahovac, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida otadžbinskih ratova Banjaluke, kaže da nisu dobili obavještenje o tome da im je dodijeljeno vozilo, ali će im, ističe, u svakom slučaju mnogo značiti.

"Mi smo tražili vozilo pošto radimo projekat o tome kako da zaustavimo anksioznost, depresiju i suicid među boračkom populacijom. Taj projekt radimo zajedno sa Udruženjem psihologa RS, najviše zahvaljujući gradu Banjaluka koji nam taj projekat finansira. Imamo problem da neke ljude prevezemo do prostora gdje se održavaju seanse, te smo tražili malo veće vozilo, da mogu stati kolica. Ljudi iz Agencije za upravljanje oduzetom imovinom bili su korektni, rekli su nam da sad uzmemo ovo, jer je jedino ispravno i može poslužiti za rad Udruženja", rekao je Grahovac za "Nezavisne novine".

Ovo im je, dodaje, ogromna pomoć, jer će uz ovo vozilo mnogo toga moći da urade po pitanju projekta koji realizuju.

"Velika je stvar da se nas neko sjetio", naveo je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA