Aprilska potrošačka korpa u Srpskoj koštala 2.445 KM

Sindikalna potrošačka korpa za april u Republici Srpskoj iznosi 2.445 KM, a prosječna plata je pokriva sa 51,74 odsto, izračunao je Savez sindikata RS.

Aprilska potrošačka korpa u Srpskoj koštala 2.445 KM
FOTO: DepositPhotos

Iz Sindikata navode da potrošačka korpa sadrži troškove za prehranu, stanovanje i komunalne usluge, tekuće održavanje domaćinstva, odjeću i obuću, higijenu i njegu zdravlja, prevoz, obrazovanje i kulturu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Porodice u Republici Srpskoj su najviše novca trošile na prehranu 1.102 KM, za stanovanje i komunalne usluge 611 KM, za prevoz 225 KM, te za tekuće održavanje domaćinstva 131 KM. Nabavka obuće i odjeće u aprilu mjesecu koštala je 183 KM.

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu aprilu 2023. godine iznosi 1.265 KM i veća je za 7 KM u odnosu na prosječnu neto platu isplaćenu u martu mjesecu 2023. godine", saopštili su oni.

Najveća prosječna plata u Srpskoj u aprilu isplaćena je u oblasti informacije i komunikacije i iznosi 1.643 KM, a najnižu prosječnu isplaćenu platu dobili su radnici u građevinarstvu u iznosu od 933 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Niske prosječne plate u aprilu primili su radnici zaposleni u oblasti saobraćaja i skladištenja 970 KM, te djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, hotelijerstvo i ugostiteljstvo 1.022 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA