U Majinom modnom ateljeu u Bijeljini, uvijek se traži haljina više (FOTO)

Da je moda odraz stava i stila, dokaz je i naša sugrađanka Maja Stojanović. Ona se već duži niz godina uspješno bavi kreiranjem i krojenjem unikatnih svečanih modnih komada.

U Majinom modnom ateljeu u Bijeljini, uvijek se traži haljina više (FOTO)

Maja ističe da je svoju strast prema modi prepoznala još kao djevojčica, te je nakon školskih obaveza, slobodno vrijeme vrlo rado provodila u kreativnom stvaranju. Od tih dana pa do danas, vrijedno je radila i napredovala do ateljea pod nazivom “Love Life”.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Moja prva kreacija ugledala je svjetlost dana po završetku srednje škole, na proslavi moje maturske večeri. Već svake naredne godine, mnoge djevojke su mi pružile svoje povjerenje i poželjele da nose moje modele haljina. Bila bi to mala revija ručno rađenih svečanih haljina sa ličnim pečatom”, započinje priču za portal Bijeljina danas, sugrađanka Maja Stojanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Kreiranje je igra bez granica. Budući da sam i kreator i realizator, u pogledu odabira materijala najviše me inspirišu tkanine i čipke, za koje se trudim da budu što kvalitetnije. U želji da moje dame budu posebne i sofisticirane, istražujem tržišta finih materijala i trudim se da prva dospijem do njih. Kada dođem do onoga što sam zamislila, veoma lako dolazim do željenih modela”, navodi Maja.

Maja Stojanović pomno prati poznate svjetske dizajnere. Uči kroz njihov rad, usavršava se i kako navodi, formira estetiku i lični modni pravac. Osluškivanje sadašnjosti i konstantna potreba za izdvajanjem iz mase, uz prisustvo dominacije, njen je ključ za uspješnu karijeru.

“Euforija je uvijek prisutna u ovom poslu, s tim da moji klijenti znaju, ukoliko žele haljinu za maj, moramo dosta ranije krenuti sa dogovorima i radom. Interesantna je činjenica da je maj mjesec uvijek rezervisan za mature, ali i za mlade i kume. U ateljeu se uvijek traži haljina više, pa mi je žao što često ne mogu da uljepšam sve djevojke koje se spremaju za određenu svečanost, a imaju želju da baš meni pruže tu čast i povjerenje”, ističe modna kreatorka Maja Stojanović.

Kada je riječ o materijalima i krojevima, dezenima i bojama, Maja navodi kako je prošle godine pravi modni cunami napravio tajlandski saten. Jarke boje su takođe bile zastupljene. Ona ističe da je ovogodišnji njen favorit indijska cirkonska čipka, dosta kvalitetna i lijepa. Maja je vrlo rano, još na početku modne karijere, došla do zaključka da se ukusi razlikuju i da je zapravo u tome čar svega.

“Svaka djevojka je posebna i jedinstvena, pa i svaka kreacija zahtijeva drugačiji utrošak vremena. Svakako da se vremenski proces realizacije jedne haljine, nakon 10 godina rada, ubrzao. Krojenjem svake nove haljine ulazi se u neko ovo poglavlje. Budući da sam postala majka i da imam malu nasljednicu, a da je u ateljeu često i moja majka da nam pomogne, sve se sa lakoćom i pjesmom odradi”, kazuje Maja.

Ponosna je na činjenicu da njen atelje prati dobar gradski glas, tu su i pohvale na račun urednosti i dosljednosti u radu. Ističe činjenicu da je urednost izuzetno važna, pored lijepog kroja i dizajna. Maja sa dosta urednosti šije svaku haljinu, ne bi li se djevojka što prijatnije osjećala u njoj, te navodi da pri radu daje svoj maksimum. Rezultat njenog rada su djevojke koje dolaze oz godine u godinu za razne prilike i svečanosti. Jer, zašto mijenjati nešto što je provjereno. Kako i sama kaže, kroz ovaj posao upoznala je dosta novih ljudi i stvorila neka divna nova prijateljstva. Ponosna je na sve djevojke koje sa stavom iznesu svaku njenu kreaciju.

Na pitanje o potencijalnoj organizaciji modne revije, Maja Stojanović odgovara sa dosta entuzijazma. Nada se da će se to uskoro desiti, a to bi ujedno bilo i ostvarenje njenih dosadašnjih poslovnih želja. Put pred njom je dug, karijera brzo napreduje i to vrlo uspješno.

“Revija bi bila ostavarenje mojih snova. U potrazi sam za radnicama koje bi ubrzale proces proizvodnje haljina, dakle imam ideju da širim svoj posao. Teško je doći do dobrog radnika, nadam se da će se na tom polju stvari promijeniti. Perfekcionista sam, pa bi i sama revija morala da isprati sve moje zamisli i ideje. Trudim se da svaka godina bude bolja od prethodne. Nakon 10 godina ovog modnog putovanja, zadovoljna sam postignutim, a imam nekoliko ciljeva, o kojima ću vam pričati kada ih budem realizovala”, ističe za kraj našeg razgovora modna kreatorka Maja Stojanović.

Maksimović Jovana

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA