Konkurs za upis na policijsku akademiju produžen do 12. juna

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske produžilo je do 12. juna rok za prijavu na javni konkurs za upis 300 kadeta, 280 muških i 20 ženskih, u 26. klasu Policijske akademije Banjaluka.

Konkurs za upis na policijsku akademiju produžen do 12. juna
FOTO: Arhiva

Pravo učešća na konkursu imaju kandidati koji su državljani Srpske, odnosno BiH, da imaju najmanje 18 i da nisu stariji od 25 godina, da posjeduju vozačku dozvolu B kategorije, saopšteno je iz MUP-a. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Među uslovima je i to da kandidati moraju imati najmanje četvrti stepen stručne spreme, da su fizički i psihički sposobni za rad, da protiv njih nije pokrenut krivični postupak, kao i da nije pravosnažno izrečena kazna za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, osim za krivična djela ugrožavanja javnog saobraćaja za koja je pravnosnažno izrečena kazna do šest mjeseci.

Uslov je i da kandidat nije kažnjen za prekršaj sa obilježjem nasilja, da je podoban za obavljanje policijskih poslova i da nije otpušten iz institucija državne uprave ili iz vojne službe u BiH po osnovu disciplinske mjere u posljednjih pet godina ili da u toku disciplinskog postupka, a prije izricanja konačne odluke o disciplinskoj odgovornosti, nije na lični zahtjev prestao radni odnos u posljednjih pet godina.

Zainteresovani kandidati koji završavaju četvrti razred srednje škole u školskoj 2022/2023. godini mogu učestvovati na ovom konkursu s tim što umjesto dokaza o završenom četvrtom stepenu stručne spreme prilažu svjedočanstva završena tri razreda srednje škole, a uvjerenje ili svjedočanstvo o završenom četvrtom razredu sa prosječnom ocjenom i diplomu završene srednje škole treba da dostave odmah nakon izdavanja, najkasnije do 30. juna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sve potrebne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti na broj telefona 051/330-801 i mejl adresu [email protected] , kao i na internet stranici MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA