U školi "Knez Ivo od Semberije" održano predavanje "Oružje ne štiti, oružje ubija"

  • BIJELJINA
  • 26. May 2023.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina danas su održali predavanje i podijelili edukativni materijal učenicima Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" povodom početka kampanje pod nazivom "Oružje ne štiti, oružje ubija".

U školi "Knez Ivo od Semberije" održano predavanje "Oružje ne štiti, oružje ubija"
FOTO: Srna

Boban Kovačević iz Policijske stanice Bijeljina jedan rekao je da je kampanja usmjerena na podizanje svijesti kod građana, posebno učenika osnovnih i srednjih škola, o opasnostima usljed nestručne upotrebe vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Učenicima smo ukazali kako da izbjegnu sve opasnosti u kontaktu sa oružjem. Oni ne treba ništa da diraju. Prvo što treba da urade jeste da obavijeste roditelje, nastavnika ili nekog odraslog ako ugledaju ili nađu oružje", naveo je Kovačević.

On je pozvao sve građane da prijave policiji ukoliko imaju saznanja o tome da neko ilegalno posjeduje oružje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kovačević je naglasio da ponovno vraćanje dežurstava policije u dvorištu škola nakon tragičnih događaja u školi u Beogradu prije svega ima preventivnu ulogu.

Kampanju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru projekta "PILLAR" uz podršku UNDP-a BiH i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA