Ispituje se da li je otac dječaka ubice zlostavljao i zapustio sina

Više javno tužilaštvo u Beogradu ispitaće da li je V.K. otac dječaka ubice zapuštao i zlostavljao sina, saopšteno je iz Tužilaštva.

Ispituje se da li je otac dječaka ubice zlostavljao i zapustio sina

Kako se navodi u saopštenju, biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

 Paralelno sa tim, u toku je pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Ona je prije dva dana saslušana u policijskoj stanici gdje je odgovarala na pitanja koja se odnose na ponašanje dečaka i odnosa u porodici.

Predistragu o slučaju majke dječaka ubice vodiće Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon što preuzima slučaj od Prvog osnovnog tužilaštva radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Majka saslušana u policiji

Podsjetimo, majka dečaka ubice, saslušana je prije dva dana u Policijskoj upravi Beograd gdje je morala da odgovori na 10 pitanja koje su joj postavili policijski službenici. Ona je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dječaka, a u narednim danima ona će biti saslušana i u tužilaštvu.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obaviještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Zločin

Dječak ubica (13) je u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja. 2023. godine, lišio života devet osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA