POVRIJEĐENO VIŠE OSOBA Srbi tijelima branili ulazak u zgradu opštine, policija nasilno ušla

Više osoba povrijeđeno je u sukobu između pripadnika policije samoproglašenog Kosova, koja je bacila desetak suzavaca na mještane opštine Zvečan koji su tijelima nastojali da spriječe ulazak policije u zgradu opštine.

POVRIJEĐENO VIŠE OSOBA Srbi tijelima branili ulazak u zgradu opštine, policija nasilno ušla
FOTO: Srna

Policija samoproglašenog Kosova saopštila je da je ušla u zgradu opštine Zvečan i da je sa njenom patrolom u zgradu ušao novi nelegalno izabrani gradonačelnik Zvečana Ilir Peci.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz policije su potvrdili da je došlo do sukoba sa građanima i da je jedno službeno vozilo zapaljeno, a više mještana i policijaca je zadobilo uglavnom, kako tvrde, lakše povrede.

Situaciju sa udaljenosti prate pripadnici Kfora i Euleks policije.

Od podne je prekinuta nastava u svim školama na sjeveru Kosmeta, a obustavljena je nastava i na fakultetima prištinskog univerziteta sa izmještenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na sjeveru Kosmeta većina naselja je bez struje i mobilne telefonije.

U sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije – Zubinom potoku, Leposaviću, Zvečanu i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas su se oglasile sirene za uzbunu pošto su nelegalno izabrani gradonačelnici iz reda albanske zajednice u pratnji kosovske policije najavili ulazak u objekte u kojima su smještene opštinske administracije.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA