Novi predsjednik Crne Gore odbio da koristi luksuzni automobil Majbah

Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odbio je da koristiti luksuzno službeno vozilo marke Mercedes-Majbah.

Novi predsjednik Crne Gore odbio da koristi luksuzni automobil Majbah

"Ovaj automobil je u vlasništvu Agencije za nacionalnu bezbjednoast. Vozilo im je vraćeno i oni su adresa za sva dalja pitanja. Ja ga svakako neću koristiti", rekao je za podgoričke "Vijesti" Milatović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Novinari podgoričkog dnevnika već dvije nedjelje pokušavaju da saznaju šta će biti sa vozilom koje je koristio bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ali i koja je sudbina drugog automobila, iste marke i karakteristika, koji je krajem 2020. godine razdužio nekadašnji premijer Duško Marković.

Ova dva luksuzna vozila kupila je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) krajem 2017. godine i to za gotovinu u iznosu od ukupno 1,3 miliona evra.

Majbah koji je Marković koristio od 2017. godine bio je oglašen za prodaju, a kako nije bilo zainteresovanih, prije godinu je ustupljen Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore na korišćenje i prevoz stranih, štićenih ličnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Radi se o vozilima proizvedenim 2017. godine od skoro 6.000 kubika i 620 konjskih snaga, sa četvoro vrata i četiri sjedišta.

"Vijesti" nisu uspjele da dođu do informacija kolika je prosječna potrošnja goriva i iznos za održavanje Mercedes-Majbaha koje su koristili najviši crnogorski zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

Vedro
 • 05:00

  Vedro
  20°C
 • 08:00

  Vedro
  21°C
 • 11:00

  Vedro
  25°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

83 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

206 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Jul 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI