Izabran novi predsjednik SNS: Miloš Vučević dolazi na čelo vladajuće stranke u Srbiji

Miloš Vučević izabran je za predsjednika Srpske napredne stranka na sjednici vanredne skupštine stranke u Kragujevcu.

Izabran novi predsjednik SNS: Miloš Vučević dolazi na čelo vladajuće stranke u Srbiji
FOTO: BLICTV/SCREENSHOT

Vučić je ranije danas na vanrednoj Skupštini naprednjaka u Kragujevcu , predlažući Vučevića za svog nasljednika rekao da ga zna kao čovjeka odanog SNS, iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne, nezavisne i prosperitetne Srbije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vučević je rekao da je velika prednost kad nasljeđujete stranku posle Vučića.

– Ja ću imati jednu veliku prednost u politici, da ću imati jednog takvog političara kakav je Aleksandar Vučić pokraj sebe. Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprijediti i ići dalje. Vjerujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svjesni tih odgovornosti – rekao je on.

Rekao je da će imati prilike da se konsultuje i sa drugim članovima stranke, jer nije problem pitati, bitno je razgovarati, imati razmjenu mišljenja. Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora… Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsjednika SNS, da ono što je Aleksandar rekao to je aksiom za SNS – nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mjestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača – rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA