Predavanje o Debisiju

Na Slobomir P univerzitetu u Bijeljini danas je održano predavanje o temi "Osobenosti muzičkog jezika u klavirskim djelima Kloda Debisija", povodom 150 godina od rođenja ovog francuskog kompozitora.

Predavanje o Debisiju

Predavanje, koje je održala magistar Marija Dinov-Vasić iz Niša, posvećeno je Debisijevoj klavirskoj muzici koja se svrstava među najznačajnije tvorevine muzičkih kompozitora još od vremena Šopena.

"Željela sam da održim predavanje o ovom velikom francuskom umjetniku i na Slobomir P univerzitetu. Do sada smo to već uradili u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a nakon Bijeljine u planu je Sarajevo", rekla je novinarima Vasićeva.

Marija Dinov-Vasić završila je 2003. godine studije klavira na Fakultetu umjetnosti u Nišu, u klasi profesora Dragoslava Aćimovića.

Postdiplomske studije klavira, koje je pohađala na Nacionalnoj muzičkoj akademiji "Pančo Vladigerov" u Sofiji, završila je 2006. godine.

Vasićeva je u toku školovanja uspješno nastupala na velikom broju koncerata, takmičenja i muzičkih festivala.

U toku studija učestvovala je na reprezentativnim koncertima kao solista i kamerni muzičar. Nosilac je povelje Univerziteta u Nišu kao najbolji student u 2002/2003 godini.

Od 2005. godine radi kao asistent na katedri za klavir na Fakultetu umjetnosti u Nišu. Aktivno nastupa na koncertima kao solista, kamerni muzičar i klavirski saradnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA